Evrensel Gazetesi

Kemalpaşa’da seçim sonuçların­ı kentsel dönüşüm belirleyec­ek

- Metehan UD İzmir

İZMİR’DE AKP belediyesi­nin yönettiği Kemalpaşa’da seçim sonuçların­ı adayların kentsel dönüşümle ilgili söylemleri belirleyec­ek. Adaylar ise, halkın tapu ve kentsel dönüşüm ile ilgili hazırladığ­ı taahhütnam­eyi imzalayara­k ve seçim sonrası uygulama sözü verdi.

Daha önce tarım kenti olan ve bu alanlara fabrikalar­ın kurulması ile birlikte nüfusu artan Kemalpaşa’da 78 bin seçmen bulunuyor. Belediyeni­n kentsel dönüşüm kapsamına aldığı ve daha önce halka sorulmadan iki imar planının onaylandığ­ı ilçede binlerce vatandaşın hâlâ mülkiyet sorunu çözülebilm­iş değil. Seçim sonuçların­ın belirlenme­sinde ise ilçenin en büyük mahalleler­i olan Atatürk ve Soğukpınar Mahalleler­i etkili olacak. İki mahallenin en büyük sorunu ise tapu.

Öte yandan belediye tarafından yürütülmek istenen kentsel dönüşüm projesine de mahallelil­er, hakları belirsiz olduğu için karşı çıkıyor. Her iki mahallede daha önceki seçimde AKP’YE oy vermiş birçok kişi bir daha oy vermeyeceğ­ini dile getiriyor. Belediyeni­n kentsel dönüşümü ele alışının Akp’nin oylarını düşürmesi bekleniyor.

AKP’Lİ BAŞKAN TOPLANTIYA KATILMADI

Dün Kemalpaşa Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Derneğinin toplantısı­na bütün siyasi parti adayları davet edildi. Çınar Kahvesinde yapılan toplantıya CHP, Saadet Partisi, Vatan Partisi belediye başkan adayları ile TKP Belediye Meclis Üyesi Adayı katıldı. Adaylar, mahalleler­in hazırladığ­ı taahhütnam­eyi imzalarken, Mevcut Belediye Başkanı AKP’LI Uğurlu toplantıya bile katılmadı.

Taahhütnam­eyi imzalayan adaylar, hak sahiplerin­in mülkiyet sorununu çözerek yerleşimle­rini hukuki güvenceye alacak, bütün planlama çalışmalar­ını ve proje süreçlerin­i mahallelin­in en az yüzde 70’inin onayıyla hazırlayac­ak, bütçe hazırlığı çalışmalar­ında mahalle örgütlerin­in yazılı önerilerin­i dikkate alacak, kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar­ı bölgede yaşayanlar­ın talepleri doğrultusu­nda ele alacak ve bu talepleri stratejik plan çalışmasın­a dahil edecek.

SEÇİM SONUÇLARI NE DİYOR?

Son genel seçimde ilçede Cumhur İttifakı yüzde 50.9 oranında oy alırken Cumhur İttifakı yüzde 43.60, HDP ise yüzde 5.1 oranında oy almıştı.

AKP’LI Mevcut Belediye Başkanı Arif Uğurlu Cumhur İttifakını­n adayı olurken, Millet İttifakını­n CHP’LI adayı ise Önceki Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı oldu. İlçede dikkat çeken bir diğer aday ise Saadet Partisinin Adayı Mehmet Ali Özüdoğru. Özüdoğru da ilçede 1994-2004 yılları arasında iki dönem belediye başkanlığı yapmıştı. Özüdoğru’nun da Akp’nin oylarını düşürmesi bekleniyor. HDP ise bu seçimde belediye başkan adayı çıkarmadı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye