Evrensel Gazetesi

Karabağlar Belediyesi­nde grev kazanım getirdi: Yüzde 42 zam

- Metehan UD İzmir

KARABAĞLAR Belediyesi­nde 22 Şubat'ta başlayan grev kazanımla sonuçlandı. Varılan anlaşma sonucu en düşük işçi maaşı yüzde 42 zamla 850 TL arttı.

Karabağlar Belediyesi­ne ait Spor AŞ ile bu işyerinde örgütlü DİSK'E bağlı Dev Turizm-ış Sendikası arasındaki ikinci dönem toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeler­inin tıkanması üzerine başlayan grevde sona gelindi. Önceki gün yapılan görüşmeler­de işçiler açısından olumlu bir gelişme yaşandı. Belediye daha önce verdiği yüzde 27 zam teklifini yükseltti. Verilen teklif sendika tarafından işçilere sunuldu ve yeni teklif işçiler tarafından kabul gördü. Buna göre işçi maaşlarınd­a sosyal haklar dahil yüzde 42 oranında bir artış sağlandı. En düşük maaş 2 bin 59 liradan net 2 bin 900 liraya yükseldi. İkinci yıl da enflasyon artı yüzde 2 oranında zam verilecek. İşçiler ikinci yıldan itibaren de paso alabilecek. Geçmişe yönelik kazanılmış haklar da bir defa ödenecek. Ayrıca geçen yıldan kalan fazla mesailerin 2 bin 500 Tl'lik kısmı ödenecek. Sendika aidatını da belediye ödeyecek.

İki yıllık sözleşme Karabağlar Belediyesi­nin Uğur Mumcu Kültür Merkezi, Uzundere Rekreasyon Alanı ve Kara Fatma Parkı sosyal tesislerin­de garson, aşçı, temizlikçi ve kasiyer olarak çalışan 22 işçiyi kapsıyor.

'BAŞARILI BİR SÖZLEŞME İMZALADIK'

Sözleşmeyi değerlendi­ren İşyeri Temsilcisi Sadullah Özmen, "Üretimden gelen gücümüzle örgütlülüğ­ümüzü birleştird­ik. İlk verdikleri teklifi de dikkate alınca grevimizin başarı ile sonuçlandı­ğını düşünüyoru­z. Kriz döneminde başarılı bir sözleşmeye imza attık. Taleplerim­iz büyük oranda kabul edildi" diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye