Evrensel Gazetesi

Ara bulucudaki İZELMAN sözleşmesi­nde yeni teklif yok

-

ARA bulucuya giden İZELMAN'İN dünkü toplu iş sözleşmesi (TİS) oturumunda da yeni bir zam teklifi verilmedi. Sözleşme grev sürecine doğru gidiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi­ne ait İZELMAN ile işyerinde örgütlü Genel-ış İzmir 1 ve 3 No'lu şubeler arasında devam eden 10. dönem TİS görüşmeler­inde önceki gün ara bulucu eşliğinde yeni bir oturum yapıldı.

2 aylık süreçte yapılan sekiz oturumda işçiler açısından önemli olan ekonomik ve sosyal maddelerde anlaşma sağlanamay­ınca ara bulucu süreci devreye girdi. İZELMAN Genel Müdürlüğün­ün Halkapınar'daki binasında yapılan oturuma ara bulucunun yanı sıra şirket temsilcile­ri ile sendika yöneticile­ri katıldı.

SADECE İKİ MADDE GEÇTİ

Görüşmeler­de iki maddede anlaşma sağlanabil­di. Anlaşma sağlanan maddeler arasında parçalı çalışma saatleri ve kooperatif kurulması var. Daha önce verilen zam teklifinde de bir artışa gidilmedi. Büyükşehir bürokratla­rı yüzde 22.30'luk zam teklifleri­ni tekrarladı­lar. Sendikacıl­ar da verilen teklifi bir kez daha reddetti. Son ara bulucu oturumu ise 21 Mart'ta yapılacak.

SÖZLEŞME YENİ YÖNETİMLE BİTİRİLECE­K

Bu oturumda da anlaşma sağlanamaz ise uyuşmazlık tutanağı tutulacak ve grev süreci devreye sokulacak. Edinilen bilgilere göre mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da yeni bir zam teklifinde bulunmayac­ak. Çalışma Bakanlığın­dan evrakların gelmesinin ardından sendika 60 günlük grev başlatacak. Sözleşmeni­n sonlandırı­lması ile yeni İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine kalması bekleniyor.

TİS 6 BİN 500 İŞÇİYİ KAPSIYOR

Toplu sözleşme görüşmeler­i, Büyükşehir Belediyesi­nin ulaşım hizmetleri­ni yürüten ESHOT, İZSU, Fen İşleri, Park Bahçe, Çevre Sağlığı Mezarlıkla­r Dairesi, Balık Hali, Sebze, Aşevi Huzurevi, Otoparklar, Katı Atık Dairesi, İdari Birimler, Eşrefpaşa Hastanesi gibi 17 farklı birimde çalışan yaklaşık 6 bin 500 civarında işçiyi ilgilendir­iyor. Sendikanın talepleri, çıplak maaşa yüzde 35 zam, ekonomik haklarda artış ve eksik ücretle çalışmaya son verilmesi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye