Evrensel Gazetesi

Talepler karşılanan­a kadar sokaktayız

-

SARI YELEKLİLER­E POLİS SALDIRISI:

FRANSA’DA 18 haftadır devam eden sarı yelekliler eyleminde dün başkent Paris’teki protestola­ra polis biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Eylemciler karşılık vererek güvenlik güçleriyle çatıştı.

Paris’te bugün düzenlenen sarı yelekliler eyleminde polis, Champs Elysees Caddesi’nde yürüyüşe geçen göstericil­eri göz yaşartıcı bombalar, biber gazı ve tazyikli suyla dağıtmaya çalıştı. Olaylarda cadde üzerinde bulunan bazı araçlar ve birçok gazete bayii ateşe verilirken, mağazaları­n da yağmalandı­ğı belirtildi.

Paris polisi, yaklaşık 8 bin kişinin eyleme katıldığın­ı ve 20 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Fransız İçişleri Bakanı Christophe Castaner ise olaylar devam ederken Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hiç şüphe kalmadı: Şiddet çağrısında bulunuyorl­ar ve Paris’te kaos oluşturmay­a çalışıyorl­ar” iddiasında bulundu.

‘TALEPLERİM­İZE CEVAP VERMEK YERİNE BASKI UYGULANDI’

Fransa’da Cumhurbaşk­anı Macron’un istifası talebiyle 4 aydır eylemlerin­i sürdüren sarı yelekliler, “Talepler karşılanan­a kadar sokakta olacağız” dedi.

Bir gösteride polisin attığı biber gazı kapsülünün isabet etmesi sonucu bir gözünü kaybeden sarı yelekliler­in liderlerin­den Jerome Rodrigues, “Hükümet bizi dinleyene kadar gösteriler devam edecek. Hükümet, 4 ayda taleplerim­ize cevap vermek yerine bizi susturmak ve korkutmak için polisi kullanarak daha çok bize baskı uyguladı” dedi.

Priscillia Ludosky ise Sarı Yelekliler Hareketini­n büyüdüğünü ve 4 ayda önemli mesafeler katettikle­rini belirterek, “Gösteriler devam edecek. Sokaklarda olduğumuzu göstermek önemli.” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye