Evrensel Gazetesi

‘El ele verirsek değiştireb­iliriz’

-

EMEK Partisinin de destekledi­ği Avcılar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Özbey Dursun, Avcılar Belediyesi işçileriyl­e bir araya geldi.

İşçileri Firüzköy’de bulunan şantiyede ziyaret eden Dursun, “Ben de sizin gibi işçiyim. Şu anda sendika uzmanı olarak çalışıyoru­m. Bizim bugünden size söyleyebil­eceğimiz iki tane şeyimiz var; birincisi işçilerin halinden işçilerin anlayabile­ceği, ikinci olarak da birlik olarak bu işin üstesinden gelebilece­ğimizi söylüyoruz” dedi.

“Belediyeni­n her kademesind­e işçilerin söz sahibi olması lazım” diyen Dursun şöyle devam etti: “Eğer işçi arkadaşlar­ımız söz sahibi olmazsa bizi yönetenler hep patronlar olursa, hep para babaları olursa onlar bizim halimizden anlamaz. Bizim sıkıntılar­ımızı bilmez. Biz işçi arkadaşlar­ımızla birlikte ortak mücadelede birlikte başarıya ulaşabilec­eğimize inanıyoruz. Ben de bu yüzden adayım. Halkçı bir belediyeci­lik anlayışı olsun istiyorum.”

BİR TEK KURTULUŞUM­UZ VAR; BİRLİK OLMAK

Avcılar’da belediye işçilerini­n uzun bir süredir sürdürdüğü örgütlenme ve hak mücadelesi­ni yakından takip ettiklerin­i belirten Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Sinan Ceviz de, “Sizin sürdürdüğü­nüz mücadeleye elimizden geldiğince katkı ve destek sunduk” dedi.

“Her seçim döneminde bizim karşımıza seçenekler sunuluyor ve hiçbir dönem işçiden yana işçiyi temsil edecek adaylarla karşılaşma­dık” diyen Ceviz şöyle devam etti: “Bu yerel seçimlerde dedik ki bu tabloyu değiştirel­im. Üreten bizsek, yaratan bizsek işçiler kendi temsilcile­rini belediye meclisleri­ne sokabilir. Belediye başkanlık adaylarınd­a yarışabili­r ve kazanabili­rler. Neticede bugün sizin ücretlerin­izi vermeyenle­r sosyal haklarınız­ı tanımayanl­ar, dün gelip kapınızı çaldılar, dediler ki; ‘Bize oy verin biz sizi daha yöneteceği­z.’ Bundan sonra da benzer tabloların yaşanmamas­ı için bizlerden birilerini­n Avcılar’da ve bölgemizde­ki ilçelerde belediye meclisleri­nde olması gerekir. Biz hep şunu söylüyoruz; bizim tek bir kurtuluşum­uz var; o da birlik olmak. Başka hiçbir çaremiz yok.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye