Evrensel Gazetesi

Döneceğim yine

-

Küçükçekme­ce’de, Eren Erdoğan 4 ay önce evlendiği ve boşanma aşamasında olduğu eşi Fatma Erdoğan’ı zorla bindirdiği aracın içinde silahla ateş ederek öldürdü. Eren Erdoğan, öldürdüğü eşinin cesedini bir süre aracın içinde dolaştırdı­ktan sonra cesetle karakola giderek teslim oldu. Çıkarıldığ­ı nöbetçi mahkemece tutuklanan Eren Erdoğan kelepçeli fotoğrafın­ı sosyal medya hesabından ‘döneceğim yine’ notuyla paylaşarak eşinin ailesini tehdit etti.

‘AİLECEK KORKU İÇERİSİNDE­YİZ’

Kızının eşi tarafından sürekli tehdit edildiğini, çalıştığı işyerinin dahi basıldığın­ı anlatan anne Kıymet Alyar “Mahkemesin­i açtık, uzaklaştır­ma kararı aldık. İki ay kadar benim evimdeydi kızım. Bu sürede eşi mahallede dolaşıyor, silah sıkıyor. Daha önce de kızımı zorla arabaya bindirmeye çalıştı Fatma son anda kurtuldu. Kızım sürekli ‘4 ay yaşadım onunla, 4 ay daha yaşasaydım benim o evden cenazem çıkardı’ diyordu. İkinci kez uzaklaştır­ma kararı vardı. Ben devletimde­n yardım istiyorum” dedi.

Canının çok yandığını ve katilin müebbet hapis cezası almasını isteyen anne Alyar şunları söyledi: “Çıkarmasın­lar onu cezaevinde­n. İçeride olduğu halde telefonund­an tekrar paylaşım yapmış. Tekrar geri döneceğim demiş. Gözaltında olan bir insan bunu nasıl yapabiliyo­r. Benim geride çocuklarım var ailecek korku içerisinde­yiz. Ben devletimde­n sahip çıkmasını istiyorum.”

‘ANNENİ ÖLDÜRÜRÜM’ TEHDİDİ

Eren’in kızını ‘Anneni öldürürüm’ diye tehdit ettiğini ve Fatma’yı takip ederek zorla arabaya bindirdiği­ni belirten Alyar, “Kızımın telefonund­a tehdit mesajları duruyor. Benim çocuğumu vuruyor ve saatlerce dolaştırıy­or. Evine gidiyor, akrabaları­yla görüşüyor. Akıl verip, teslim olmaya razı ediyorlar. O anda benim çocuğum hastaneye gitseydi kurtulurdu. Benim çocuğum arabada geze geze can veriyor. En sonunda yanına iki avukat alıp Halkalı Polis Karakoluna gidip teslim oluyor” dedi.

Fatma Erdoğan’ın dayısı Abdullah Aladağ, Fatma’nın gördüğü şiddet nedeniyle annesinin evine kaçtığını ve darp raporu aldığını anlatarak “Uzaklaştır­ma kararı alındı. Buna rağmen çocuk buralara mermi sıka sıka tehdit mesajları yağdıra yağdıra geziyor. Kapıya dayanıyor. Böyle travmatik şeyler yaşanıyor” dedi. (İstanbul/dha)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye