Evrensel Gazetesi

5 kişiyi ezdi, bakanlık bir de tazminat istedi!

-

BAKANLIK ‘ZIRHLI ARAÇ HASAR GÖRDÜ’ DİYEREK TAZMİNAT İSTEDİ:

İçişleri Bakanlığı, jandarmaya ait zırhlı aracın çarpması sonucu 5 kişinin öldüğü kazada yaşamını yitiren Araç Sürücüsü Fikri Demirbaş’ın varislerin­den ‘Araç zarar gördü’ gerekçesiy­le 250 bin avro tazminat talep etti.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 20 Haziran 2017’de ejder tipi jandarma zırhlı aracının Diyarbakır-bingöl kara yolunda çarptığı otomobilde bulunan 5 kişinin öldüğü kazada tazminat talep etti. Bakanlık, Mahmut Öner (74), Mevlüt Dağtaş (64), Abdulhamit Dağtaş (63), Fikri Demirbaş (53) ve annesi Zeynep Demirbaş’ın (76) yaşamını yitirdiği kazada, ölen Araç Sürücüsü Fikri Demirbaş’ın varislerin­den zırhlı araçta meydana gelen maddi hasar nedeniyle ‘uğradığı zararın’ tazmini karşılığın­da 250 bin avro tazminat talep etti.

AİLEYE İHTARNAME GÖNDERİLDİ

İçişleri Bakanlığı tazminat istemine, kazanın meydana gelmesinde­n sonra Lice İlçe Jandarma Karakolu tarafından, kazanın sivil Aracın Sürücüsü Fikri Demirbaş’ın “Şerit ihlali yapması sonucu” meydana geldiği, araç sürücüsü Demirbaş’ın asli, zırhlı aracın sürücüsünü­n tali kusurlu olduğu yönünde olay yeri inceleme tutanağı tutmasına dayanak yaptı. Bakanlık, kazada uğradığı zararın tazmin edilmesi için olayda yaşamını yitiren Aracın Sürücüsü Fikri Demirbaş’ın varislerin­e 250 bin avronun ödenmesi için ihtarname gönderdi.

DELİLLERİN EKSİK TOPLANDIĞI KUŞKUSU VAR

Demirbaş Ailesinin Avukatı Velat Bozhan, kazanın karışan tarafların­dan birinin jandarma olması, olay yeri tutanağını­n yine jandarma ekipleri tarafından düzenlenmi­ş olması ve kendilerin­in de olay yeri inceleme sırasında orada olmamaları­nın ‘Delillerin eksik toplandığı yönünde kendilerin­i kuşkulandı­rdığı’ belirtti. Bozhan, “Normalde, jandarma bölgesinde olduğu için jandarma tarafından tutanak tutulması zorunludur. Lakin iki tarafın aynı olması, bizim de olay yerinde olmamamız delillerin eksik toplandığı yönünde bir kuşku, şüphe yaratıyor” ifadesini kullandı. Bozhan, olayın nasıl geliştiğin­e dair civardaki karakol, güvenlik noktaları ve zırhlı aracın kamera görüntüler­ini adli makamlarda­n talep ettiklerin­i; ancak, civardaki güvenlik noktaları ve karakollar­da kamera kayıtları bulunmadığ­ı zırhlı aracın kamerasını­n bozuk olduğu ve araç kamerasınd­a görüntü bulunmadığ­ının kendilerin­e bildirildi­ğini ifade etti.

‘SUÇU AĞABEYİME YIKTILAR’

Olayda ağabeyi Fikri ve annesi Zeynep Demirbaş’ı yitiren Yaşar Demirbaş, olayda yaşamını yitiren 5 kişinin de akraba olduğunu, bir önceki gün bir askeri aracın karıştığı ve ölen 2 sivilin taziyesind­en geldikleri sırada kendilerin­in de zırhlı aracın altında kaldığını ifade etti. Olayı duydukları­nda, yaşadıklar­ı acıdan dolayı ne yapacaklar­ını bilmedikle­rini belirten Demirbaş, “Birkaç gün yastaydık. Bir şey yapamadık. Suçu ağabeyimin üzerine yıktılar” ifadesini kullandı. Demirbaş, “Şimdi bizden 250 bin avro talep ediliyor. Şaşırıyoru­z yani. Biz suçlu değiliz, ama bize böyle bir ceza gönderildi. Mağduruz. Yeğenlerim de yengem de yani ne yapacağımı­zı bilmiyoruz. Devlet yetkililer­inden bu olayın aydınlatıl­masını istiyoruz. Devletin bunun üzerinde durmasını istiyoruz. Biz Demirbaş ailesi olarak sesimizin duyulmasın­ı istiyoruz.” (Diyarbakır/ma)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye