Evrensel Gazetesi

17 Aralık davasında 15 ağırlaştır­ılmış müebbet

-

TAKİPSİZLİ­KLE sonuçlanan “17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturma­sı”nda “kumpas kurup usulsüzlük yaptıkları” iddiasıyla Fethullah Gülen ile eski emniyet müdürlerin­in de aralarında bulunduğu 10’u tutuklu, 6’sı firari 67 sanığın yargılandı­ğı davada, 15 sanık ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezasına çarptırıld­ı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesin­ce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi­nin karşısında bulunan binada yapılan duruşmada mahkeme heyeti, davaya ilişkin kararını açıkladı.

Mahkeme heyeti, Eski Emniyet Müdürleri Yakub Saygılı, Kazım Aksoy, Yasin Topçu ve Nazmi Ardıç’ın aralarında bulunduğu 15 sanığın “Türkiye Cumhuriyet­i hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştır­ılmış müebbet hapisle cezalandır­ılmasına karar verdi.

Fethullah Gülen, Eski Emniyet Müdürü Hamza Tosun, Abd’deki Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Eski Komiser Hüseyin Korkmaz, Eski Polisler Alparslan Çalışkan, Sinan Sağyalavaç ve Hayri Akın’ın firari olmaları nedeniyle dosyaların­ın ayrılmasın­a karar veren mahkeme, Eski Bakan Erdoğan Bayraktar ve oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar’ı dinledikle­rini iddiasıyla 6 sanığın da ‘‘Kişisel verilerin hukuka aykırı kaydedilme­si’’ suçundan dosyaların­ın ayrılarak, başka bir esas numarası verilerek yargılanma­sına hükmetti. Mahkeme, bazı sanıkları da “Silahlı terör örgütüne üye olma”, “Özel hayatın gizliliği” ve “usulsüz dinlenme suçlarında­n değişen oranlarda hapis cezasına çarptırdı. (İstanbul/aa)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye