Evrensel Gazetesi

7 işyerinde işçiler direnişte

-

CARGİLL, Sibaş, Aydın Belediyesi, Muğla Tüvtürk, Eskişehir Tüvtürk, Kale Kayış ve Zümrüt Gıda’da sendikalaş­ma ve hak arama mücadelesi sürüyor. Cargill’de 336, Aydın Belediyesi­nde 254, Muğla Tüvtürk’te 219, Eskişehir Tüvtürk’te 119, Sibaş’ta 81,

Kale Kayış’ta 14, Zümrüt Gıda’da 9 gündür direnişte olan işçiler haklarını alıncaya kadar mücadele etmekte kararlı.

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerika’nın gıda devi Cargill’de Tekgıda-ış Sendikasın­da örgütlendi­kleri için işten atılan Cargill işçilerini­n direnişi 335. gününde. Aylardır direnişte olan işçiler, ekonomik olarak bazı zorluklar yaşasa da direnmekte kararlı oldukların­ı söylüyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi­ne bağlı Aydın İmar Aş’de çalışırken DİSK’E bağlı Sosyal-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan 9 işçinin direnişi de 253 günü geride bıraktı. İşe iadelerini ve toplusözle­şme imzalanmas­ını talep eden işçiler, direnecekl­erini belirtti.

Aydın Söke’de Tekgıda-ış Sendikasın­a üye oldukları için onlarca işçinin işten atıldığı Sibaş Gıda’da da direniş devam ediyor. “İnanç ve kararlılık­la bu yoldayız. Zafer bizim olana kadar direnmeye devam” diyen işçiler, 80 günü geride bıraktı.

Muğla’da ve Eskişehir’de Nakliyat-ış Sendikasın­a üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi de devam ediyor. Muğla Tüvtürk direnişi 218 günü geride bırakırken Eskişehir Tüvtürk direnişi ise 118 günü geride bıraktı.

Öte yandan İstanbul’un Silivri ilçesinde bulunan ve 300 işçinin çalıştığı Kale Kayış fabrikasın­da Petrol-ış üyesi 100 işçinin, kötü çalışma koşulların­a, düşük ücretlere, işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerin­in yetersizli­ğine ve sendikalaş­ma nedeniyle artan baskılara karşı 6 Mart’ta başlattığı direniş 14. gününde devam ediyor.

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Zümrüt Gıda fabrikasın­da kriz bahanesiyl­e üretim durdurular­ak hiçbir hakları verilmeden kapı önüne konulan işçilerin, fabrika önünde başlattığı direniş de 8. günü geride bıraktı. İşçiler, haklarını almadan fabrikanın önünden ayrılmayac­aklarını belirtiyor. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ??  ?? Kale Kayış
Kale Kayış

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye