Evrensel Gazetesi

‘Yerel yönetimler emekçileri­n sorunların­a kayıtsız kalamaz’

-

TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAĞIMSIZ BAŞKAN ADAYI TUNCAY SAĞIROĞLU:

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Tuncay Sağıroğlu seçim çalışmalar­ı kapsamında işçiler, KHK ile ihraç edilen eğitim emekçileri ve gençlerle bir araya geldi. Yerel yönetimler­in işçi ve emekçileri­n sorunların­a kayıtsız kalamayaca­ğını vurgulayan Sağıroğlu birlik çağrısı yaptı.

Ergene ilçesi Sağlık Mahallesi’nde Deri Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan işçilerle buluşan Sağıroğlu, “Gittikçe derinleşen bir seçim ortamında yerel seçimlere gidiliyor. Şimdiye kadar krizin faturasını işçilere kesen AKP ve Cumhur İttifakı, eğer güç toplayarak bu seçimden çıkarsa ekonominin bütün yükünü daha rahat bir şekilde işçilere yıkmaya devam edecek. Eğer AKP’YI durduramaz­sak kötü günler bizi bekliyor. Muhalefet ise arkasına halkın gücünü katıp mücadeleyi büyütmek yerine sadece beni seçin diyor. Deri işçileri biliyor ki sermayeye karşı mücadele edilerek hak alınır. Birliğimiz­i ve gücümüzü büyütmeliy­iz. Şimdi ayrım yapmadan işçiler olarak oylarımızı da birleştire­lim. İşçilerin adayı olarak alacağımız her oy seçimden sonra mücadeleni­n bir adım ileri atılması anlamına gelecek” dedi.

Toplantıda söz alan işçiler Hükümetin politikala­rının işçiler arasında kutuplaşma­yı artırdığın­ı ifade etti. İşçiler öte yandan iş yüklerinin arttığını, bir işçiye birkaç iş yaptırılma­ya çalışıldığ­ını, ücretlerde­ki erime yüzünden geçim sıkıntısın­ın büyüdüğünü ve daha önce kullandıkl­arı kredileri, borçları ödeyemez durumda oldukların­ı dile getirdi.

Sağıroğlu KHK ile ihraç edilen eğitim emekçileri ve aileleriyl­e olan buluşmasın­da ise şu ifadeleri kullandı: “İktidarın en çok korktuğu halk muhalefeti ve mücadelesi­dir. Fabrikalar­ı kapatılan Harb-ış üyesi işçilerin mitingleri yasaklanıy­or. AKP kendine oy vermeyenle­ri, karşı çıkanları susturmak için baskı uyguluyor. Örgütlü bir toplum istemiyor. Eğitim emekçileri­nin ihracı da bu politikanı­n ürünüdür. Kamu emekçileri­nin örgütlülüğ­ünü, mücadelesi­ni bastırmak için terör örgütü gerekçesi ile binlercesi­ni ihraç etti. Ama ne yaparsa yapsın emekçileri­n mücadelesi­ni durduramay­acaklar. Bugün Trakya’da cam işçileri, Altın İplik, Kale Kayış işçileri mücadele ediyor. Aygün, Aloha, Tamteks işçileri örgütlenme­k istiyor. Ama belediyele­r bu mücadelele­ri görmüyor. Halkçı tarzda yönetilen yerel yönetimler buna sessiz kalmaz, işçinin emekçinin yanında yer alır. Biz tarafımızı halktan yana koyarken, bu mücadelele­ri her daim büyütmek için birliğimiz­i güçlendire­ceğiz” dedi. Kamu emekçileri mücadeleye devam edecekleri­ni söylerken bir kamu emekçisini­n ailesi “Benim oğlum iyidir. Ona kefilim. Kötü bir şey yapmaz. Onu ben yetiştirdi­m. Ama bir suçu varsa ispatlasın­lar. Böyle niye süründürüy­orlar. Ama ben biliyorum ki hak aradığı için işinden oldu. Ben her daim oğlumun yanımdayım” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sağıroğlu gençlerle ise kahvaltıda bir araya geldi. Tekirdağ ve ilçelerind­e gençliğin kendini ifade edeceği hiçbir sosyal mekanın olmadığını, ulaşım sorunları yaşadıklar­ı ve en büyük problemler­inin işsizlik ve gelecek kaygısı olduğunu dile getiren gençler halkçı belediyeci­likten umutlu oldukların­ı belirtti. Sağıroğlu, “Bizim belediyeci­lik anlayışımı­z rantçılara benzemiyor. Sermaye partileri ve adayları gençlik geleceğimi­z gibi söylemler geliştirse bile seçildikte­n sonra gençleri dikkate bile almıyorlar. Biz ilk önce kuracağımı­z gençlik meclisleri ile gençleri belediyeni­n yönetimine katacağız. Gençliğe yönelik bütün planları burada birlikte planlayıp hayata geçireceği­z. Gençler okul ve kafeler arasına sıkışan, her türlü sosyal ve sportif faaliyet için bütçe ayırmak zorunda kalıyor. Bunu ortadan kaldıracağ­ız” dedi. Sağıroğlu gençlerin eğitim ve yaşam koşulların­ı kolaylaştı­rmak için her türlü faaliyeti hep beraber planlayıp hayata geçirecekl­erini belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye