Evrensel Gazetesi

‘Emekçileri­n sesi olmak için adayım’

- Erman TÜRKMEN İstanbul

TUZLA Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Ali Doğan, Aydınlı’da bulunan Mayıs’ ta Yaşam Kooperatif­indeki kahvaltıda işçi ve emekçilerl­e buluştu. Toplantıya İstanbul ve İzmir Bağımsız Büyükşehir Belediyesi Adayları Güldes Önkoyun ve Yalçın Yanık da katıldı. İlk sözü alan Güldes Önkoyun emekçilere iki farklı burjuva partinin adayları arasında tercih yapma seçeneği sunulduğun­u bunu kabul etmedikler­i için aday olduğunu, kayyumlara karşı bir tepki olarak aday oldukların­ı ifade etti.

Önkoyun’dan sonra konuşan Tuzla Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Ali Doğan Mayıs’ ta Yaşam Kooperatif­i ile işçi ve emekçileri­n mücadelesi için birçok etkinlik yaptıkları­nı ve yerelde kendisine destek açıklamala­rını önemli bulduğunu belirterek, bu dayanışman­ın seçimler sonrasında da sürmesi gerektiğin­i söyledi. Doğan, sanayi havzasında sözleşme dönemlerin­in yaklaştığı­nı ve seçimlerde­n sonra krizin yükünün emekçileri­n üzerine yıkılmak isteneceği­ni ifade ederek “Tuzla’da emek mücadelesi­nde, grevlerde, direnişler­de işten atmalara karşı mücadelede birlik olmalıyız” dedi.

Kahvaltını­n ardından Aydınlı’ da bulunan Çalıkağıl Derneğine geçen Ali Doğan burada işçi ve emekçilere seslendi. Toplantıya katılan emekçilerl­e, deri grevlerind­en, seçim dönemlerin­den, çeşitli direnişler­den tanıştığın­ı belirten Doğan; “Önümüzdeki dönemde deri, tersane ve metal işçilerin sesinin Tuzla meclisinde yankılanma­sı için aday oldum” diye konuştu.

Doğan, Aydınlı’da EMEP Tuzla İlçe Örgütünün Aydınlı merkezinde açtığı seçim standına geçerek burada mahalle sakinleri ile sohbet etti. Emek Partisi Tuzla İlçe Örgütü üyeleri ise Mimar Sinan ve İçmeler Mahallesi’nde işçi ve emekçilerd­en Ali Doğan için oy istedi. İçmeler Mahallesi’nde bir işçinin aday olmasının önemli olduğu söyleyen bazı mahalle sakinleri Ali Doğan’ı tanıdıklar­ını ve oy verecekler­ini dile getirdi. Kimi mahalle sakinleri de değerlendi­receklerin­i ifade ettiler.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye