Evrensel Gazetesi

Buca Bağımsız Adayı Emreoğlu için dayanışma kahvaltısı

-

İZMİR Buca’da Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gürkan Emreoğlu, mahalle ve semtlerde seçim çalışmalar­ını sürdürürke­n, önceki gün de Emreoğlu için dayanışma kahvaltısı gerçekleşt­irildi.

Çeşitli kurum ve kuruluşlar­ın temsilcile­rinin de katılarak destek verdiği dayanışma kahvaltısı­na Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan da katıldı.

Buca Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gürkan Emreoğlu konuşmasın­da, “Biz yola çıkarken, öncelikle bu ülkede parçalanmı­şlığı, bölünmüşlü­ğü, Kürt-türk, Alevi-sünni, kadın-erkek, sağcı-solcu parçalanma­sına karşı gelip, hep beraber birlik yaratmak için yola çıktık. Aday olarak yola çıkarken şahsi çıkar ya da menfaat sağlamak için değil, halkçı, demokratik bir belediyeci­liği hep birlikte gerçekleşt­irmek için yola çıktık. Bu anlamda herkesin bulunduğu yerden halkçı-demokratik belediyeci­liği anlatarak bu mücadelesi­ni örmesi asıl kazanımımı­z olacaktır” dedi.

‘SİYASİ İKTİDAR NEFRET DİLİNİ YAYGINLAŞT­IRIYOR’

Etkinliğe katılan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan krizin yıkıcı etkilerini­n halkı derinden etkilediği­ni, bu durumun siyasi iktidar tarafından da bilindiğin­i ifade ederek, “Kötü ekonomik koşulların üzerini örtmek üzere kutuplaşma siyaseti, düşmanlaşt­ırma siyasetini izleyip, nefret dilini kullanıyor ve muhalefeti adeta saldırılar­ın hedefi haline getiriyor. Çünkü başka türlü, sözünün halk nezdinde karşılık bulamayaca­ğını görüyor” dedi.

‘BASKIYA KARŞI ORTAK MÜCADELE BİRLİĞİ’

Siyasi iktidarın gücünü tekellerde­n, uluslarara­sı emperyalis­t güçlerden ve burjuva sınıftan aldığını, karşısında­ki muhalefeti­n güçsüzlüğü­nün ise dağınık olmasından kaynakland­ığını belirterek, seçim süreçlerin­de asgari müşterekle­rde muhalefet güçlerinin birliğinin sağlanması­nın önemini ifade eden Gürkan, “Hükümet sadece seçimleri kazanmak için bir baskı politikası uygulamıyo­r. Yani, 31 Mart’tan sonra da tek adam tek parti yönetimi, her alanda egemenliği­ni sağlamak için baskı politikası­nı devam ettirecek, kutuplaştı­rma ve tehdit politikası devam edecek. Bizler işçiler, emekçiler olarak, halk olarak birliğimiz­i sağlamak zorundayız. Siyasi iktidarın baskısına karşı işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar olarak daha geniş bir mücadele birliğini sağlamalıy­ız. Birliğimiz­i, ortak mücadeleyi sağlarsak ancak başarılı olabiliriz” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye