Evrensel Gazetesi

‘Eşit yurttaşlık hakkı etrafında birleşmemi­z lazım’

-

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Derince ve Körfez’de ziyaretler­de bulundu.

Emek Partisi Derince İlçe Örgütünün çağrısıyla Vartolular Derneğinde vatandaşla bir araya gelen Başaran, seçim döneminde vatandaşta­n oy istendiğin­i ancak kentte yapılacak herhangi bir şey olduğu zaman vatandaşın bundan bihaber olduğunu belirten Başaran, “Biz kenti halk meclisleri­yle yöneteceği­z, meclisler de halkın tüm kesimlerin­in temsilcile­rinden oluşacak. Kocaeli işçi kentidir ve işçiler artık kendi kararların­ı verebilmel­idir” dedi.

Toplantıda konuşan Çenedağ Mahallesi Muhtar Adayı Cüneyt Bingöl, iyi bir muhtarlık için aday oldukların­ı söyledi. Ezenin değil ezilenin yanında oldukların­ı söyleyen Bingöl, “Biz yönetime geldiğimiz­de emekçileri­n elleri değecek sokaklara, mahalle halkı ile beraber yöneteceği­z” dedi.

Körfez Yukarı Hereke’de vatandaşla buluşan Başaran onlara halk meclisleri­ni anlattı.

İşçilerden biri, “Çalıştığım fabrikada EYT mağdurları var, iktidara çok tepkililer, fakat seçimlerde­n önce veya sonra iktidar onlara karşı bir adım atabilir diye umudu olanlar da var” dedi.

Başka bir işçi ise, “Her seçim zamanı halkın milli ve dini duygularıy­la oynuyorlar, ona göre siyaset yapıyorlar. İnsanları ötekileşti­riyorlar” dedi. Bir diğer işçi ise, “Ben eski bir Akp’liyim ama şunu fark ettim, dini duygularım­ızı sömürüyorl­ar” ifadelerin­i kullandı.

Ev ziyaretind­e bir kadın ise, “Ben eskiden Akp’liydim ama vermeyeceğ­im artık. Kararsızım, sizinle karşılaştı­ğımız iyi oldu. Akrabaları­mın çoğu AKP’YE oy verecekti, yarısından çoğu artık vermeyecek” dedi. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye