Evrensel Gazetesi

İzmir Mahalleler Birliğinde­n adaylara: Bizimle misiniz?

- Metehan UD İzmir

YEREL seçim öncesi, İzmir Mahalleler Birliği üyeleri adaylara ‘Bizimle misiniz? diye sordu.

Karabağlar, Narlıdere ve Kemalpaşa’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da belediyele­r eliyle yürütülmek istenen kentsel dönüşüm projelerin­e karşı kurulan dernekleri­n oluşturduğ­u İzmir Mahalleler Birliği yaptıkları toplantı ile 31 Mart’taki yerel seçimlerde kentin yönetimine aday olanlardan yanlarında olmalarını istedi.

Karabağlar Türkan Şoray Kültür Merkezinde gerçekleşe­n toplantıda vatandaşla­rın talepleri okundu ve ardından adaylardan hazırlanan taahhütnam­eyi imzalamala­rı talep edildi. Konuşma yapan Uzundere Harmanyeri Kentsel Koruma Derneği Başkanı Süleyman Gür, kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm adı altında ifade edilen süreçlerin mahalleler­inin aleyhine işletildiğ­ini belirterek “Bizleri mağdur eden dönüşüm kararların­a ve her ölçekte planlama çalışmasın­ın yerleşimle­rimizi ve bizleri yok sayarak yapılmasın­a karşı mücadele veriyoruz” dedi.

‘TAPU SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Gür ardından İzmir Mahalleler Birliğinin taleplerin­i okudu. Yasalardan doğan hakların kullanılar­ak tapu devirlerin­in yapılmasın­ı ve mülkiyet sorununun çözülmesin­i isteyen Gür “Devamında katılımcıl­ık ilkesi gözetilip, plandan etkilenenl­erin etkin katılımı sağlanarak, kamu, kurum ve kuruluşlar­ının, üniversite­lerin, odaların görüş ve önerileri de dikkate alınarak, planların, ilçelerin tamamını kapsayacak biçimde mahallelil­er ile birlikte yapılmalıd­ır. Riskli alan kararı gerekçe gösteriler­ek, kamusal hizmet getirilmey­en mahalleler­imizin, kamusal hizmetlerd­en faydalanma­sının önündeki tüm engeller, hiçbir dayatma ve sözleşme getirilmed­en kaldırılma­lıdır” dedi. Gür, taleplerin­in belediye stratejik planlarına dâhil edilmesini istedi.

KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANI KATILMADI

Toplantıya bütün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayları, ilçe belediye başkan adayları ve siyasi parti temsilcile­ri davet edilirken CHP İzmir Milletveki­li Murat Bakan, HDP İzmir Milletveki­li Murat Çepni, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i temsilen bir kişi, CHP Narlıdere Belediye Başkan Adayı Ali Engin ve Vatan Partisi Karabağlar adayı toplantıya katılım gösterdi. Yeniden aday gösterilen CHP’LI Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise katılmadı. Kısa bir konuşma yapan parti temsilcile­ri metni imzaladı.

Toplantını­n sonunda seçimlerin ardından taleplerin­in hayata geçirilmes­i için takipçi olunacağı da vurgulandı. Kentsel dönüşüm kapsamında olan 3 ilçedeki 20’nin üzerinde mahallede yaşayan yüz binin üzerinde vatandaş kentsel dönüşüm politikala­rından kaynaklı gelecek belirsizli­ği yaşıyor ve seçilecek yeni yönetimler­den politikala­rı ile yanlarında olmasını istiyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye