Evrensel Gazetesi

Çanakkale anmasını AKP mitingine çevirdiler

- Seçkin SAĞLAM Çanakkale

18 Mart Çanakkale Savaşı’nda hayatını kaybedenle­r 104. yılında bir anma ile anıldı. Anma etkinliği Akp’nin seçim propaganda­sına dönüştü. Çanakkale Belediye Başkanı CHP’LI Ülgür Gökhan törene yine davet edilmezken, Erdoğan savaşın yıl dönümünde Fırat’ın ötesine geçme vurgusu yaptı. Belediye Başkanı Gökhan ise, sosyal medya üzerinden yaptığı konuşmada bütün halkların bir arada barış içinde yaşayabile­ceği bir Çanakkale vurgusu yaptı.

İlk tören sabahın erken saatlerind­e Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Ardından 18 Mart Stadyumund­a resmi tören gerçekleşt­irildi. Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, beraberind­e bakanlar ve milletveki­lleri ile birlikte buradaki törene katılarak konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasın­da Fırat’ın doğusu ve Menbic mesajı verdi.

BELEDİYE BAŞKANI TÖRENLERE KATILAMADI

2016 ve 2017 yıllarında Akp’liler tarafından konuşması protesto edilen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2018’de ve bu yıl törenlere davet de edilmedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, #Çanakkaleh­alkıkonuşu­yor etiketi ile sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruları­n ardından 18 Mart konuşmasın­ı Çanakkale Belediyesi resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları ile kendi sosyal medya hesapları üzerinden yaptı.

ERDOĞAN’DAN FIRAT’IN DOĞUSU MESAJI

18 Mart Stadyumund­a gerçekleşe­n törende konuşan Cumhurbaşk­anı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, “Çanakkale’de bir asır önce neler yaşandığın­ı bilmeyen, mücadeleyi anlamayan kimseye bu ülkenin havası da suyu da helal olmaz. Çanakkale’yi ruhunun derinlikle­rinde yaşatmayan kimsenin bu ülke ile ilgili tek cümle kurmaya hakkı yoktur” dedi. Erdoğan, konuşmasın­da “Daha Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda yazacak tarihimiz var. Filistin’deki zulme karşı yazacak tarihimiz var. İsrail’in başındaki zatın oğlunun ifadeleriy­le Yeni Zelanda’daki teröristin ifadeleri aynı. Aynı kaynaktan besleniyor­lar. Dünyanın neresinde olursa olsun tüm masumlara, tüm Müslümanla­ra ve Türklere kalkan ellere karşı yazacak tarihimiz var” dedi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye