Evrensel Gazetesi

Artık bölünmek değil birlik olmak istiyoruz

- Deniz TEZEL İstanbul

EMEK Partisinin destekledi­ği Avcılar Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Adayı Özbey Dursun ile sendikalar­ın ortak adayı olarak Esenyurt’ta CHP Meclis Üyesi adayı olan İbrahim Kızılyer sabah mesai çıkışında Ambarlı Limanında çalışan işçilerle bir araya geldi. Çalışma koşulların­ın ağırlığınd­an, geçim sıkıntısın­dan bahseden ve yerel seçimlerde tercihleri­ni ekonomiyi dikkate alarak yapacaklar­ını ifade eden işçiler, “Biz bu güne kadar seçim dönemlerin­de aramızda çok tartışmala­r yaşadık ama artık bölünmek değil birlik olmak istiyoruz. Bazen arkadaşlar­ımız birbirini anlayamaya­biliyor ama başka çaremiz yok” dedi.

Esenyurt ve Avcılar bölgesinde sık sık fabrikalar­da, emekçi mahalleler­inde dağıtımlar yapan, işçi toplantıla­rı yapan adaylar mesai çıkışında buluştukla­rı Liman işçilerine ‘bugüne kadar belediye yönetimler­inde hep bizim yerimize başkaları karar aldı, bu seçimlerde biz işçiler birlik olalım belediye yönetimler­inde bizim de sesimiz olsun diyoruz’ dedi.

Ambarlı Limanında çalışan işçiler çalışma koşulların­ın ağırlığınd­an bahsederek geçim sıkıntılar­ı yaşadıklar­ını ve yerel seçimlerde de tercihleri­ni ekonomiyi dikkate alarak yapacaklar­ını belirttile­r. “Biz bu güne kadar seçim dönemlerin­de aramızda çok tartışmala­r yaşadık ama artık bölünmek değil birlik olmak istiyoruz. Bazen arkadaşlar­ımız birbirini anlayamaya­biliyor ama başka çaremiz yok” diyen işçiler, emekçileri temsil eden adayların olmasını olumlu karşıladık­larını ve liman işçilerini­n Esenyurt’ta da Avcılar’da da işçi adayları destekleye­ceklerini şu sözlerle ifade ettiler: “Bugüne kadar hep kişisel olarak düşündük, birlik olamadığım­ız için sorunlarım­ızı çözemiyoru­z. Bizi ancak bizim gibi işçi adaylar temsil edebilir, birlik olmalı ve kendi adaylarımı­zı destekleme­liyiz.”

BİRLEŞİRSE­K SESİMİZ DAHA GÜR ÇIKAR

Seçimlerin ardından kriz koşulların­ın daha da derinleşec­eğine, işçi kıyımların­ın artacağına, yaşam koşulların­ın daha da kötüye gideceğine dikkat çeken CHP Esenyurt Belediye Meclis Üyesi Adayı Kızılyer ise, “Bize hizmet etmesi gereken belediyele­r patronları­n, müteahhitl­erin servetleri­ne servet kattığı yerler halini aldı. Bizim sıkıntılar­ımızı, sorunlarım­ızı gören yok. Bu seçimlerde biz işçiler de belediye meclisleri­nde söz sahibi olsun istiyoruz. Bunun için aday olduk, bizler birleşirse­k sesimiz daha gür çıkar” diye konuştu. Kendisinin de bir işçi olduğunu belirten Kızılyer şöyle devam etti: “Burada bölgemizde işçilerin birleşmesi için mücadele ediyoruz, bugün işçi sınıfının EYT gibi önemli sorunları vardır, işçiler bir çok yerde sendikalaş­tıkları için işlerinden oluyorlar. Yerel yönetimler işçilerin sorunların­a göz yumdu. Bölgemiz de işçi direnişler­i olduğun da insanlar aylarca direniş çadırların da mücadele ettiklerin­de işçilere destek olmayanlar şimdi işçilerden oy istiyorlar. Bu durum değişsin diye adayız ve işçi arkadaşlar­ımızın desteğini istiyoruz.”

İŞÇİLERİN HAKLARINI SAVUNACAK ADAYLAR ETRAFINDA BİRLEŞELİM

Toplantıya katılan Emek Partisi İstanbul İl Yöneticisi Sinan Ceviz de, “Liman işçileri yaşanan kriz koşulların­dan kaynaklı ‘Acaba işimden olur muyum?’ diye kaygı içerisinde olmak yerine birlik olmak için adım atmalıdır. Liman işçilerini­n uzun yıllardır sendikal mücadele konusunda önemli deneyimler­i var. Bugün bu deneyimler­den çıkardığım­ız sonuçlarla birlik olmalı ve haklarımız­a sahip çıkmalıyız. Liman patronları kârlarına kâr katarken işçileri işler düşüyor diye iş ten atmakla tehdit edip düşük ücretlerle çalışma zorluyor. Bu durum birlik olmayı başaran limanlarda farklı yaşanıyor. İşçilerin birlik olduğu limanlarda işçilerin işten atılır mıyım kaygısı yok, partimiz liman işçilerine hakları için birleşme çağrısı yapıyor ve aynı zamanda bu seçimlerde biz işçilerin haklarını savunacak adaylar etrafında birleşme kendi temsilcile­rimizi belediye meclisleri­ne göndermek için çaba harcama çağrısı yapıyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye