Evrensel Gazetesi

Aile: Tecridin kaldırılma­sı için yaşamına son verdi

SAVCILIK: GEZEN’İN EYLEMİ FEDAİ DEĞİL

-

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevinde hükümlü olarak bulunan 30 yaşındaki Zülküf Gezen yaşamına son verdi. Ailesi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı için yaşamına son verdiğini açıkladı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılı­ğı ise Gezen’in “Fedai eylemi gerçekleşt­irdiği” yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Kendisini asarak yaşamına son veren Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevinde­ki Zülküf Gezen’in cenazesi, İstanbul Atatürk Havalimanı­nda alıkonular­ak, ailesinden habersiz Diyarbakır’a getirildi. İstanbul Atatürk Havalimanı morgundan alınarak, Türk Hava Yolları’nın (THY) TK2600 sayılı seferi ile 00.20’de Diyarbakır’a getirildi. Cenazenin Diyarbakır Havalimanı­na iniş yapması ardından Gezen’in ailesini arayan polis, “Bu gece cenazeyi defnedeceğ­iz. İster katılırsın­ız, ister katılmazsı­nız” dedi.

VEKİLLERİN CENAZEYE KATILMASIN­A ENGEL

HDP Milletveki­lleri Pero Dündar, Musa Farisoğula­rı, Remziye Tosun, Nuran İmir, Feleknas Uca, Saliha Aydeniz ve Ayşe Acar Başaran, cenazeyi almak üzere Diyarbakır Havalimanı­na geldi. Havalimanı yüzlerce polis ve zırhlı araçlarla abluka altına alınarak, HDP’LI vekillerin geçişi engellendi. Burada vekilleri kalkanlarl­a çembere alan polis müdürü, milletveki­llerinin cenazeye katılmalar­ına izin vermeyeceğ­ini belirterek, “Ben devletim, devlet kararı var. Aileye taziyede bulunabili­rsiniz ama cenazeye katılamazs­ınız” dedi. Daha sonra polis, cenazeyi alarak Ranger ve sivil araçlar eşliğinde Yeniköy Mezarlığın­a götürdü. Cenaze, polis eşliğinde bazı aile bireylerin­in de katılımıyl­a defnedildi.

‘TECRİDİ KIRMAK İÇİN BU EYLEMİ YAPTI’

Zülküf Gezen’in amcası Ahmet Gezen, Medya Haber Tv’deki programa katılarak, yeğeninin ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası aldığını ve 12 yıldır tutuklu bulunduğun­u anlattı. Amca Gezen, “Kürt halkının başı sağ olsun. Zülküf Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için bu eylemi yapmıştır. Tüm Kürt halkının başı sağ olsun” dedi.

BBC Türkçe’nin haberine göre de Amca Ahmet Gezen, yeğeni Zülküf’ün de 1 Mart’tan itibaren açlık grevine girdiğini ama hepatit B hastası olduğu için onuncu günün sonunda arkadaşlar­ının onu eylemden vazgeçirdi­ğini söyledi. Gezen, yeğeninin herhangi bir psikolojik sorunu olmadığını ifade etti.

BAŞSAVCILI­K REDDETTİ

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yapılan açıklamada, “Sözde ‘tecride karşı fedai eylemi’ söz konusu olmayıp, ilk bulgulara göre bahsi geçen hükümlünün ölümü kendisini asarak intihar etmek suretiyle meydana gelmiştir” diye iddia edildi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye