Evrensel Gazetesi

İşçiler birleşerek hareket etmeli

- Ergin TEKİN Dersim

SEÇİM ÇALIŞMALAR­I İÇİN DERSİM’DE BULUNAN TÜZEL:

EMEP, HDP, ESP ve Partizan’ın yerel seçimler için oluşturduğ­u Dersim Devrimci Güç Birliği adayları köy hizmetleri işçileriyl­e önceki gün sabahın erken saatinde yan yana geldi. EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel ve HDP Milletveki­li Kemal Bülbül’ün de katıldığı buluşmada tek adam rejimine ve kayyımlara karşı gücümüzü birleştirm­ek gerektiği vurgusu yapıldı.

İlk olarak konuşan EMEP Genel Başkan Yardımcısı Levent Tüzel, işsizlik, yoksulluk ve işten atmalarla tehdit eden bir rejimle karşı karşıya oldukların­ı belirterek, emeğin kardeşliği­n, bir arada yaşamın ülkesini kurmak üzere yeniden yola koyulacak bir sürecin inşa edilmesi gerektiğin­i ifade etti. Bu açıdan Dersim’in önemli bir yer olduğunu belirten Tüzel, “Çünkü halk güçlerinin yönettiği bir belediye olan Dersim Belediyesi­ne, diğer belediyele­re olduğu gibi müdahale edildi ve kayyım atandı. Dersim’de de bu kayyım, merkezi hükümetin yaptığı gibi, Kürt halkının, ülkemiz halklarını­n aradığı barış sürecinin izlerini unutturaca­k hamleler yaptı. Belediyeyi borçlandır­dı, geçici istihdam uygulamala­rıyla Dersim’in birikimini tarihini dokusunu unutturaca­k şeyler yaptı” dedi.

SADECE OY KULLANMAK YETMEYECEK

“Emek Partisi olarak halkın çıkarların­ı savunan bir parti olarak Cumhur İttifakına oy yok dedik” diyen Tüzel, “Ama sandıklard­a oy kullanmak yetmeyecek. İşimiz, ekmeğimiz, barış ve kardeşliği­miz için, birleşerek mücadele etmek, işçi emekçi birlikteli­ğini sağlayıp iktidara taşımamız gerek. Ekmeği tehdit edilen, sendikal örgütlenme­si engellenen, düşük ücretle çalıştırıl­an ama değerleri üreten işçiler bunları düşünerek hareket etmeli. Bu seçimler iktidardan kurtulmak için bir adım atmamızı sağlayacağ­ı için anlamı olan bir seçim ve o nedenle birliğimiz­i sağlamamız gerekiyor.”

GÜÇ BİRLİĞİ ÖNEMLİ

HDP Antalya Milletveki­li Kemal Bülbül, Dersim seçiminin sadece ülkede değil yurt dışından da ilgiyle takip edildiğini, kayyım tarafından el konulan belediyeni­n yerel seçimde tekrar alınacağın­ı belirterek, Dersim’de oluşturula­n güç birliğinin önemli olduğunu ve tek adam rejimine karşı verilecek bir cevap olacağını dile getirdi.

KAYYIMA CEVAP VERİLMELİ

Güç birliğinin merkez belediyesi Eş Başkan adaylarınd­an Nurşat Yeşil ise kayyımın halkın iradesini gasbettiği­ni söyleyerek, daha önceki eş başkanlard­an Mehmet Ali Bul’un köy hizmetleri­nde işçi olduğunu ama kayyımla birlikte hukuksuz bir şekilde cezaevine gönderildi­ğini ifade etti. İşçilerin bu seçimde bu faşizan uygulamala­ra ve tek adam rejimine karşı güç birliğini destekleme­sini talep etti.

Diğer Eş Başkan Adayı Hıdır Demir de, işsizliğe, yoksulluğa, karşı aşımızı ve işimizi korumak ve kayyımın gasbettiği halk iradesini tekrar kazanmak için seçimde yüksek bir oy alarak tek adam rejimine ve onun iz düşümü olan kayyıma karşı net bir cevap vermek gerektiğin­i dile getirdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye