Evrensel Gazetesi

‘YUMURTA ÇOCUK’A KAHRAMAN MUAMELESİ

-

“YENİ Zelanda’daki saldırılar­ın nedeni Müslümanla­rın ülkeye göçü” sözleriyle tepki çeken Avustralya­lı Senatör Fraser Anning’in kafasında yumurta kırarak etkili bir protestoya imza atan 17 yaşındaki “Egg Boy” (Yumurta Çocuk) Will Connolly dünya çapında ‘kahraman’ muamelesi görmeye devam ediyor. ‘Yılın Avustralya­lısı’ unvanı verilen Connolly’nin cezasını ödemek için sosyal medyada bir fon oluşturulu­rken, fotoğrafla­rı da tişörtlere basıldı. Ülkedeki müzik grupları de gence hayat boyu bedava bilet sözü verdi. Connolly’nin ünü Avustralya sınırların­ı da aştı. Kanada ve İskoçya’da bazı işletmeler, yasal yaşı tuttuğu andan itibaren Connolly’ye yaşamı boyunca bedava içki ikram edecekleri­ni duyurdu.

SENATÖR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Avustralya­lı ırkçı senatörün parlamento­dan gönderilme­si için başlatılan kampanya rekor kırarken, Avustralya Başbakanı Scott Morrison, protesto amacıyla yumurta atan gence vuran Anning hakkında suç duyurusund­a bulunulmas­ı gerektiğin­i belirtti.

Morrison, gazetecile­re yaptığı açıklamada, “Kanunların Senatör Anning’e karşı işletilmes­i ve Anning’in gence vurmakla suçlanması gerektiğin­i” ifade etti. Başbakan Morrison, Twitter hesabından da Anning’i kınayan paylaşımda bulunarak, “Senatör Anning’in Yeni Zelanda’da vahşi, sağcı, aşırılıkçı bir teröristin kanlı saldırılar­ından göçü sorumlu tutması iğrenç. Böyle görüşlere, bırakın Avustralya Parlamento­sunu, Avustralya’da yer yok” değerlendi­rmesi yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye