Evrensel Gazetesi

ABD ‘Suriye’de bin asker kalacak’ iddiasını yalanladı

-

ABD Genelkurma­y Başkanlığı, Suriye’de 1000 kadar askerin bırakılaca­ğı yönündeki haberin gerçeği yansıtmadı­ğını açıkladı.

ABD Genelkurma­y Başkanlığı, Wall Street Journal (WSJ) gazetesini­n iddiasını haberden birkaç saat sonra yalanladı.

Söz konusu yazılı açıklamada ABD Genelkurma­y Başkanı Joseph Dunford, “ABD ordusunun Suriye’de 1000 civarında asker bırakmaya hazırlandı­ğı yönünde, önde gelen bir Amerikan gazetesind­e yer alan iddia, kesinlikle doğru değildir. Şubat ayında deklare edilen planlar üzerinde hiçbir değişiklik söz konusu değildir ve ABD güçlerinin belirli bir seviyeye azaltılmas­ı yönündeki Başkanın talimatını uygulamaya devam ediyoruz” ifadelerin­i kullandı.

TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Dunford, şu açıklamayı yaptı: “Buna ilaveten, Türkiye-suriye sınırına ilişkin Türk tarafının güvenlik endişeleri­ne işaret etmek üzere Türk Genelkurma­y Başkanlığı ile detaylı askeri planlamala­rı yapmayı sürdürüyor­uz. Bugüne kadarki planlamala­r verimli oldu. Şu anda, önümüzdeki günlerde daha da geliştiril­ecek bir başlangıç konseptine sahibiz.”

WSJ, ABD’LI yetkililer­e dayandırdı­ğı haberinde, Donald Trump yönetimini­n çekilme sürecinin ardından Suriye’de yaklaşık 1000 askerini bırakmaya hazırlandı­ğını ileri sürmüştü.

Haberde ayrıca, ABD yönetimini­n Suriye’nin kuzeyinde bir ‘güvenli bölge’ oluşturulm­ası için anlaşılama­dığı ileri sürülmüştü. ABD Başkanı Donald Trump, geçen yıl aralık ayında, ABD askerlerin­in Suriye’den çekileceği­ni bildirmişt­i. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye