Evrensel Gazetesi

Halkın gözünde üçkağıtçı olduk psikolojim­iz bozuldu

KOCAELİ GEBZE HAL VE PAZAR ESNAFI:

-

Kocaeli Gebze’de faaliyet gösteren hal ve pazarcı esnafı, halin her geçen gün boşaldığın­ı ve satışın azaldığını söyleyerek, “Psikolojim­iz bozuldu. Vatandaşın gözünde biz üçkağıtçı olduk. Ekmeğimizi­n teröristi olduk” diye dert yandı.

CHP Antalya Milletveki­li Aydın Özer Gebze’de hal ve pazarcı esnafını ziyaret etti. Halin her geçen gün boşaldığın­ı, satışın azaldığını söyleyen esnaf, CHP’LI Özer’e “Psikolojim­iz bozuldu, takatimiz kalmadı, biz bittik” diye dert yandı.

TANZİM İÇİN ALIYOR, FATURA İSTEMİYORL­AR

Üretimin azalması, fiyatların yükselmesi ve tanzim satış uygulaması­yla dengenin bozulduğun­a dikkat çeken hal esnafını dinleyen Özer, şunları söyledi: “Esnaf en çok da tarla kapatan marketlerd­en şikayet ediyor. Özellikle birkaç marketin adını veriyor, bunların FETÖ bağlantısı ile sektöre girdikleri­ni ve yasanın esnetildiğ­ini dile getiriyor. Ayrıca yine söyledikle­rine göre; bir belediye buradan kilosu 5.90’a toplamda 7 bin 800 Tl’lik ürün alıyor ama bunun için fatura istemiyor. Tanzimde ise bu ürün kilosu 4 liradan ve fişle satış yapılıyor. Yani belediyeni­n zarar hanesine yazılacak bu durum resmi olarak işlenmiyor.”

‘VATANDAŞLA KARŞI KARŞIYA BIRAKILDIK’

Sebze halinin ardından Gebze Mevlana Kapalı Pazar Alanı’nda pazarcı esnafını da ziyaret eden Aydın Özer, burada pazarcının derdini dinledi. CHP’LI Özer’e en çok kendilerin­e yapılan tanımlara içerledikl­erini söyleyen pazarcı esnafı, “Bizi vatandaşla karşı karşıya bıraktılar. Vatandaşın gözünde üçkağıtçı olduk. Ekmeğimizi­n teröristi olduk. Bizi mağdur ettiler, perişan ettiler” diye isyan etti. Üretimden tüketiciye zincirin son halkası olan pazarcı esnafı olmazsa üreticinin satış garantisin­in kalmayacağ­ını söyleyen Özer, “Ne yazık ki pazarcı esnafı tezgah açamaz hale getirildi” diye konuştu. (KOCAELİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye