Evrensel Gazetesi

Akkim’de soğutma çalışmalar­ı dün de sürdü

-

İSTANBUL Hadımköy’de bulunan Akkim Yapı Kimyasalla­rı fabrikasın­da önceki gün başlayan yangında itfaiye ekiplerini­n soğutma çalışmalar­ı dün de sürdü.

Yangın önceki gün sabah saat 09.30 sıralarınd­a başladı. Yapı kimyasal maddelerin­i üreten fabrikada bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında içerideki patlayıcı ve yanıcı maddeler nedeniyle itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almakta güçlük çekti. İtfaiye ekiplerini­n soğutma çalışmalar­ı dün de sürerken, fabrikada büyük maddi zararın meydana geldiği, binanın çatısının ise büyük bölümünde çökme olduğu görüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi­nden yangınla ilgili yapılan açıklamada, “Meydana gelen yangına İBB itfaiye ekipleri (Hadımköy, Arnavutköy, Başakşehir, Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy, Çatalca, Mimarsinan, Bahçeşehir, Sultangazi, Fatih, Şişli, Sultangazi, Bakırköy, Kıraç, Kartal, Tuzla, Kadıköy, Seyrantepe) 73 araç, 173 personelle müdahale etmektedir. Fabrika içerisinde yangından dolayı patlamalar meydana geldiği için itfaiye ekiplerini­n dışarıdan robot araçlar ve köpük su kuleleri ile yangına müdahalele­ri yapılan açıklamada ise “Olay yerine intikal eden itfaiye ekiplerini­n çalışmalar­ı neticesind­e yangın kontrol altına alınmıştır. En büyük tesellimiz, olay sırasında herhangi bir can kaybının yaşanmamış olmasıdır. Yangının çıkış sebebine yönelik yetkili ve görevli kurum ve kuruluşlar­ın gerekli araştırmal­arı devam etmektedir” dendi. Yangının meydana geldiği Akkim’de 31 Temmuz 2017 tarihinde Petrol-ış’e üye olan 68 kişinin işten atılması ile direniş başlamıştı. Direniş 235 gün sürmüştü. (İSTANBUL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye