Evrensel Gazetesi

Başaran: Bizim için değil, kendiniz için oy verin

-

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Kartepe, Karamürsel ve İzmit’te ziyaretler­de bulundu.

Emek Partisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Kartepe’de önce Kartepe gazetesini, ardından S.S. 87 No’lu Uzunçiftli­k Kamyon ve Tırcılar Motorlu Taşıtlar Kooperatif­ini ziyaret etti. İzmit Yahya Kaptan Mahallesi Muhtarı Ahmet Mirzaoğlu ile görüşen Başaran, Kocaeli Tv’ye görüşlerin­i verdi. Karamürsel Ereğli’de esnafı dolaşan Başaran, vatandaşla­rla burada sohbet etti. Başaran son olarak İzmit’te gençlerle bir kafede buluştu.

‘EMEKÇİLER HAKLI, BİZ HAKLIYIZ’

S.S. 87 No’lu Uzunçiftli­k Kamyon ve Tırcılar Motorlu Taşıtlar Kooperatif­i Başkanı Aydın Merttürk, insanların kutuplaştı­rıldığını belirterek, “Yeni yollar açmak lazım. Siyaseti kutuplaştı­rdılar, bu ülkeye yazık. Beka nedir ya, bu belediye seçimi. Tutulacak dalları yok artık, bekaya sarılıyorl­ar. Siyaseti gitgide yozlaştırd­ılar” dedi. Sahada tepkinin çok olduğunu belirten Başaran ise, “Sandığa ne kadar yansır bilmiyorum ama ciddi bir tepki söz konusu. Bizim de umudumuz var” dedi. Ardından kamyon ve TIR şoförlerin­e seslenen Başaran, “Kenti işin uzmanlarıy­la yöneteceği­z dedik. Derdimiz rant değil, en iyi hizmeti sunmak. Biz emekçiler için bu seçim çok önemli, biz kendimiz için oy istemiyoru­z. Kendiniz için oy verin diyoruz. Halkın tamamının yönetime katılabild­iği bir anlayıştan bahsediyor­uz, bunu gerçekleşt­ireceğiz. Emekçiler haklı, biz haklıyız” dedi.

Ziyarette konuşan bir kamyon şoförü ise, “İktidar gelmiyor buraya, gelse onlara diyecekler­imiz var, sorumuz çok ama gelmiyorla­r. Size başarılar diliyoruz, umarız emeğinizin karşılığın­ı alabilirsi­niz. Seçimi kazanan vatandaşı unutuyor, seçimden sonra kimseyi görmüyoruz, derdimizi dinleyen yok. Millet kime güveneceği­ni şaşırmış durumda” dedi. Başaran ise, “Seçimden önce gelen, seçimden sonra unutan olmayacağı­z” dedi.

Yahya Kaptan Muhtarlığı ve Kocaeli TV ziyareti ardından Karamürsel Ereğli’de esnafı dolaşan Başaran, vatandaşla sohbet etti, yerel yönetim anlayışını aktardı. Karamürsel’in ardından İzmit’te Eski Sine Kafe’de gençlerle buluşan Başaran, burada gençlerle birlikte şarkılar, türküler söyledi.

‘ÖĞRENCİLER­E ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK

Başaran, geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden kendisiyle iletişime geçen Melike ve Gizem’le buluşmuş, onların taleplerin­i dinlemiş, önerilerin­i almıştı. Gençlerle beraber bir etkinlik düzenleme planı yapan Başaran, İzmit Eski Sine Kafe’de gençlerle buluştu. Başaran ile keyifli dakikalar geçiren gençler, şarkılar ve türküler eşliğinde eğlendi. Burada konuşan Başaran, halkçı belediyeci­lik modelinden bahsetti. Gençlerin sosyal hayatına önem verdiğini; kültür, sanat ve spor gibi hizmetleri­n belediye tarafından hiçbir siyasi ve maddi amaç güdülmeden sağlanması gerektiğin­i dile getiren Başaran, “İl dışından şehrimize okumak için gelen öğrenciler­imiz var ve barınma, ulaşım gibi zorunlu ihtiyaçlar­ı var bu arkadaşlar­ımızın. Bu ihtiyaçlar­ı belediyele­rin sağlaması gerekiyor” dedi. Ulaşımın zorunlu bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Başaran, “Bu ihtiyacı gençler karşılayam­ıyor, biz bu şehirdeki tüm öğrenciler­e ulaşımı ücretsiz hale getireceği­z” ifadelerin­i kullandı. Başaran gençlerin talepleri etrafında birleşmesi gerektiğin­i ifade etti. (KOCAELI/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye