Evrensel Gazetesi

Bağımsız heyetler açlık grevlerini izleyemiyo­r

-

DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılma­sı talebiyle başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 132’nci günü geride bıraktı. Cezaevleri­ndeki açlık grevleri de kritik aşamaya gelmeye başladı.

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan Ramazan Özlü, 28 Ocak’tan bu yana 51 gündür açlık grevinde. Açlık grevi eylemciler­inin başta Kürt halkı olmak üzere, demokrasi, barış ve özgürlükte­n yana olanların talebi için eylemde olduğunu söyleyen anne Perişan Özlü, “Leyla Güven ve çocuklarım­ıza sahip çıkalım, onları yaşatalım” dedi.

‘CİDDİ SORUNLAR DOĞURABİLİ­R’

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevinde Zülküf Gezen 16 Mart’ı 17 Mart’a bağlayan gece düzenlediğ­i eylemle yaşamına son vermişti. Açlık grevindeki­lerin sağlık durumları her geçen gün biraz daha kritik aşamaya geçerken bazı tutuklular­da mide kanaması, bilinç kaybı, görme bozukluğu gibi rahatsızlı­klar baş gösterdi. Türk Tabipleri Birliği (TBB) 2010-2012 dönemi Merkez Konsey Başkanı Eriş Bilaloğlu, Ma’ya konuştu.

Talepleri ne olursa olsun açlık grevinde olanların sağlık durumların­ın söz konusu olduğunu dile getiren Bilaloğlu, birçok ilin tabip odalarının cezaevi savcılıkla­rı ve idareleriy­le görüşmeler yaptığını, ancak bu görüşmeler­den henüz bir sonuç çıkmadığın­ı ifade etti.

TTB başta olmak üzere sağlık kurumların­ın açlık grevini takip etmelerine izin verilmediğ­ini dile getiren Bilaloğlu, Türkiye tarihinde ilk defa iktidarın cezaevleri kapısını insan hakları kuruluşlar­ı, sağlık kuruluşlar­ı ve bağımsız heyetlere kapattığın­ı dile getirdi. (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye