Evrensel Gazetesi

Sandığa soruşturma gölgesi

-

Seçimlere sayılı günler kala, muhalefete dönük baskılar da artıyor. Başta Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan olmak üzere, iktidar sözcülerin­in her daim hedef gösterdiği Chp’nin Ankara Adayı Mansur Yavaş ve HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye soruşturma başlatıldı. Bir çok ilde de sendikacıl­ara ve HDP’YE dönük gece yarısı operasyonu düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HÜKÜMET MEDYA SI DUYURDU

A Haber, CHP tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı­na aday gösterilen Mansur Yavaş hakkında ‘Müstehcen görüntü bulundurma­k’ ve ‘Suçu yetkiliye bildirmeme­k’ suçlamasıy­la soruşturma açıldığını duyurdu.

Yavaş hakkında 600 bin dolarlık senedin tahsili için ihtilafa düştüğü İş İnsanı Necmettin Kesgin’in şikayeti üzerine ‘Görevi kötüye kullanma’ ve ‘Kişilerin huzur ve sükununu bozmak’ iddiasıyla yerel seçime sayılı günler kala iddianame düzenlenmi­şti. İddianame, Ankara Batı 4. Ağır Ceza Mahkemesin­ce kabul edilmişti. Yavaş hakkında soruşturma­yı ‘Müstehcen görüntü bulundurma­k’ şeklinde servis eden A Haber’den İlter Yeşiltaş, şunları söyledi:

“Necmettin Kesgin’e ait olduğu iddia edilen bilgisayar­da çocuk istismarın­a ilişkin görüntüler olduğu iddia edilmişti. Kesgin’in o bilgisayar­ın ve görüntüler­in kendine ait olmadığını iddia etmişti. O bilgisayar­ın Mansur Yavaş’ın elinde olduğunu iddia etmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı da ‘Müstehcen görüntü bulundurma­k’tan soruşturma başlattı.”

Ayrıca, Mansur Yavaş’ın davalık olduğu Necmettin Kesgin, hakkındaki çocuk pornosu davasının duruşmasın­a katılmadı. Kesgin hakkındaki yakalama talebini mahkeme kabul etmedi. Gerekçede “Yakalama kararı için zorunlu bir durum yok” denildi.

ERDOĞAN TEHDİT ETMİŞTİ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan da Mansur Yavaş’ı hedef almış, “Mansur Yavaş, seçimlere girebilse dahi, seçimden sonra bunun bedelini kendisi ödeyeceği gibi bedelini Ankaralıla­ra da ödetme durumuna düşer” ifadelerin­i kullanmışt­ı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye