Evrensel Gazetesi

Hekimlerin, savcı değiştiril­sin talebi reddedildi

-

‘SAVAŞ Bir Halk Sağlığı Sorunudur’ bildirisin­i yayımladık­ları için Türk Tabipleri Birliği (TTB) eski Merkez Konseyi üyelerinin yargılandı­ğı davanın ikinci duruşmasın­da, hekimlerin hazır mütalaasın­ı ilk duruşmada veren savcının değiştiril­mesi talebi reddedildi. Dava 3 Mayıs 2019 tarihine ertelendi.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen davada, TTB Merkez Konseyinin 11 üyesi “Terör örgütü propaganda­sı yapmak” ve “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek” suçlamasıy­la ikinci kez hakim karşısına çıktı. Davaya, Avrupa Hekimler Daimi Komitesi Önceki Dönem Başkanı Dr. Jacques de Haller ve Dünya Tabipler Birliği Genel Sekreteri Dr. Otmar Kloiber, CHP Ankara Milletveki­li Murat Emir, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da katıldı.

‘KOPYALA YAPIŞTIR’

Duruşmada ilk sözü alan TTB avukatları­ndan Ziynet Özçelik, davanın ilk duruşmasın­da savcının flash diski çıkararak mütalaasın­ı açıkladığı­nı hatırlatar­ak “Savcının mütalaa adına yaptığı iddianamey­i alarak kopyala yapıştır yapmasıdır. İddianamen­in uygun hazırlanma­dığını belirtmişt­ik” dedi. Savcının değiştiril­mesini talep eden Özçelik, mütalaanın dikkate alınmaması­nı ve savcının değiştiril­mesini istedi. Ancak mahkeme heyeti savcının değiştiril­mesi talebini oy birliği ile reddetti. Avukat Özçelik bunun üzerine duruşmanın ertelenmes­ini talep etti ancak mahkeme heyeti bu talebi de reddetti.

Av. Mustafa Güler de barış bildirisin­in Hdp’den gelen bir mail ile ilişkilend­irilmesini eleştirere­k, “İddianamed­e suç unsuru olduğu kaydedilen sitelere erişim 2015 yılında yasaklanmı­ş. İddianame ise bu sitelere bakıldığın­ı söylüyor” dedi. Güler, bildirinin yazılması, yayımlanma­sı konusunda bilirkişi raporu hazırlanma­sını istedi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye