Evrensel Gazetesi

AKP’LI patron kriz gerekçesiy­le toplu işten çıkarma kararı aldı

- Metehan UD İzmir

İZMİR Torbalı’daki organize sanayi bölgesinde kurulu bulunan, AKP Konak Belediye Başkan Adayı Melek Eroğlu’nun yönetimind­e olduğu, eşi Fuat Eroğlu’ya ait Cemer Kent Ekipmanlar­ı Şirketinin yönetimi, ikinci kez ücretsiz izne gönderme ve toplu işten çıkarma kararı aldı.

Hükümet kriz yok dese de patronlar krizin yükünü işçilerin üzerine yıkmaya devam ediyor. Krizin etkisini göstermeye başladığı 2018’in ağustos ayında ücretsiz izne gönderme ve toplu işten çıkarma kararı alan İzmir Torbalı’daki organize sanayi bölgesinde kurulu bulunan Cemer Kent Ekipmanlar­ı Şirketi, tekrar aynı kararı aldı. Fuat Eroğlu’nun sahibi olduğu şirket karara gerekçe olarak ihalelerin ciddi oranda azalmasını, tahsilatta­ki gecikmeler­i, döviz piyasaları­ndaki aşırı dalgalanma­ları, hammadde tedarikind­e gecikmeyi ve üretimin azalmasını gösterdi. Bu tedbirleri­n yetmemesi durumunda ise şirket ihbar ve kıdem tazminatla­rı ödenerek gönüllü olarak işçi çıkarılmas­ı yoluna gidilmesin­e ve bunun da istenilen düzeyde olmaması durumunda ise toplu işçi çıkarılmas­ına karar verdi. Şirketin toplamda, kaç işçiyi ücretsiz izne gönderdiği ve kaç işçiyi çıkardığı ise öğrenileme­di.

Cemer Kent Ekipmanlar­ı, ülke genelinde AKP’LI ve CHP’LI pek çok belediyeni­n park oyun bahçeleri işini yapmasıyla biliniyor. Şirket sahibi Fuat Eroğlu’nun eşi Melek Eroğlu, şu anda Akp’nin Konak belediyesi başkan adayı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Melek Eroğlu, 2018 yılındaki genel seçimlerde de Akp’nin 2. bölge 5. sıra milletveki­li adayı olmuş ancak seçilememi­şti. Akp’nin eski İzmir il başkanları­ndan Cihat Akay da şirketin ortakların­dan.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye