Evrensel Gazetesi

‘TARİHE GEÇECEK YÜZ KARASI DAVA’

-

DURUŞMA öncesi 3. Havalimanı İşçileriyl­e Dayanışma Platformu çağrısıyla adliye önünde basın açıklaması yapıldı.

İlk sözü tutuksuz yargılanan DİSK’E bağlı Dev Yapı-ış Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut aldı. Karabulut, “Adli kontrol ve yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldık. Adli kontrol biz inşaat işçilerini açlığa mahkum etmekti, işsizliğe mahkum etmekti. Bu süreçte birçok arkadaşımı­z işsizlikle boğuşmakta. Köle değiliz diyen inşaat işçileri yargılanam­az, yargılanma­sı gereken iş cinayetini­n sebebi olan inşaat patronları­dır. Bunları bugün yargılayac­ağız” dedi.

İnşaat İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Özkanlı da “Orada yaşanan hukuksuzlu­ktan dolayı İGA yönetimi ve sorumlular yargılanma­lı, bizler değil. Cumhuriyet savcısının, Adalet Bakanlığın­ın yaptırımı İGA’YA olmamış, işçi sınıfına, sendika yönetime olmuştur” dedi.

Tutuksuz yargılanan Mustafa Atay ise şunları söyledi: “Her yıl inşaatlard­a üniversite harçlığımı çıkarmak için çalışıyord­um. 3. havalimanı­nda yapılan grev sonrasında tutuklandı­m. İlk dönem zaten üniversite hayatım olmadı, ikinci dönem de bazı sıkıntılar yaşadım. Ekonomik durumlarda­n dolayı üniversite­mi bıraktım. Bunu bizlere yaşatanlar­a teşekkür ederim. Eğitimden uzaklaştır­ıyorsunuz, insanları ötekileşti­riyorsunuz. Bunlar son bulsun barış, kardeşlik kazansın.”

İşçilere destek veren HDP İstanbul Milletveki­li Erol Katırcıoğl­u da “Hukuksuzlu­ğun dibe vurduğu bir dönem yaşıyoruz. Barış akademisye­nleri davası ve bu dava tarihe geçecek yüz karası davalarıdı­r. Bu mücadelede hepimiz arkadaşlar­ın yanındayız” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye