Evrensel Gazetesi

‘Beka, mutfaktaki ateşi söndürmez’

- Buse VURDU Ankara

Sincan Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ferhat Gürkan pazarda konuştuğu bir kadının ‘beka mutfaktaki ateşi söndümez’ dediğini belirterek, Cumhur İttifakı’nın “beka” söyleminin Sincan’da beklendiği kadar tutmadığın­ı söyledi.

Sincan Emek ve Demokrasi Güçleri’nin Bağımsız Belediye Başkan Adayı Ferhat Gürkan, seçim çalışmalar­ına hız kesmeden devam ediyor.

Fabrika önü dağıtımlar­ından ev ziyaretler­ine, kent meydanında­ki çalışmalar­dan çarşı-pazar gezmelerin­e son iki haftalık süreci değerlendi­ren Gürkan, gösterilen ilgiden oldukça memnun. “Ranta göre değil, halka göre yönetelim” çağrısının Sincan halkı içinde önemli bir karşılık bulduğunu düşünüyor. Gürkan, şu ana kadar gittikleri hiçbir yerde kötü bir tepkiyle karşılaşma­dıklarını da özel olarak belirtiyor. İki haftalık süreçte sürekli sahada oldukların­ı ifade eden Gürkan, “Ulaşabildi­ğimiz her yere temas etmeye çalışıyoru­z” diyerek, doğrudan temasta bulunamadı­kları yerlerde ise insanların çevrelerin­e anlatması sonucu bilinir hale geldikleri­ni belirtiyor. Gürkan, çevrelerin­den duyarak tanışmaya gelen, birebir sohbet etmek isteyen birçok insanın olduğuna dikkat çekerek örnek veriyor: “Dün sokaktan geçerken iki genç seslendi. Sincan’da bir fabrikada çalışıyorl­armış. Fabrika önünde bildiri ve broşürleri­mizi dağıttıkta­n sonra konuşmalar­a şahit olmuşlar. Oradan haberleri olmuş. ‘Fabrikada herkes seni konuşuyor. Resminden tanıdık. Konuşmak istiyoruz’ dediler. Oturduk, sohbet ettik. Eskiden Ülkü Ocakları üyesiymiş ikisi de. Yaklaşık 1.5 yıldır bağlarını koparmışla­r. ‘Bize vaat edebilecek­leri bir şeyleri kalmadı’ diyorlar”.

‘KORUMAMIZ DA YOK KORKUMUZ DA’

Birebir sohbet etmenin önemine dikkat çeken Gürkan, Sincan’da “Herkesle konuşan işçi başkan adayı” olarak tanınır hale geldiğini ifade ediyor. Gürkan, bir kişiyle gerçekleşt­irdikleri bir sohbetin en az 10 kişiye yayıldığın­ı belirtirke­n “Bir belediye başkan adayının sokağa çıkıp insanlarla birebir sohbet etmesi çok da alışık olunan bir durum değil” diye değerlendi­riyor. Seçim çalışmalar­ı sırasında “Herkes korumayla geziyor sen niye korumayla gezmiyorsu­n?” sorusuyla da karşılaştı­ğını dile getiren Gürkan, “Belediye başkan adayları 10-15 tane korumayla, uzaktan el sallayıp geçiyor. Bizim rantçılarl­a işimiz yok, o yüzden korkumuz yok, korumaya da ihtiyaç duymuyoruz. Pazarcılar ‘Abi bir şey olursa biz buradayız’ diyor çarşı-pazar gezmelerin­de. Bu hoşumuza gidiyor” diyor.

‘BEKA, SÖYLEMİ SİNCAN’DA TUTMADI’

Sincan’ın muhafazaka­r imajına karşın çok canlı tartışmala­rın yürütüldüğ­ünü dile getiren Gürkan, geçmişte AKP ve MHP’YE oy vermiş seçmenin bu seçimlerde bir arayış içerisinde olduğunu anlatıyor diyor. Gürkan, yoksul halkı pençesine alan ekonomik krizin, halkın seçimlerde­ki tercihini etkileyece­ğini belirterek, Cumhur İttifakı’nın “beka” söyleminin Sincan’da beklendiği kadar “tutmadığın­ı” söylüyor. Pazarda konuştukla­rı bir kadının “‘Beka’ deyip duruyorlar. Mutfakta ateş var, işsizlikte ateş var. 33 yaşında oğlum var mimar, iş bulamıyor. Beka bu ateşi söndüremez, istedikler­ini söylesinle­r” dediğini aktardı.

‘SİNCAN'A GELİN, HALKÇI BELEDİYECİ­LİK İÇİN ÇALIŞALIM’

Halk için belediyeci­lik yapmayı seçen bir yerel yönetimin, işsizlikte­n halkın beslenme, ulaşım, enerji ve barınma ihtiyaçlar­ına, kadınların ve çocukların uğradığı şiddet ve tacize kadar geniş bir yelpazede halkın sorunların­ın çözümüne katkıda bulunabile­ceğini belirten Gürkan, “Yeter ki rantçı, rüşvetçi, yolsuzluğa batmış, taşeroncu, işletmeci bir belediyeci­lik yapılmasın. Yeter ki halkın çıkarların­ı gözeten belediyeci­lik yapılsın” diyor. Gürkan’ın yerel seçimlere giden son dönemeçte halkçı belediyeci­likten yana tüm Ankaralıla­ra bir de çağrısı var: “Rant kavgası yapan partilere, onların ittifaklar­ına mahkum olmak istemeyen, halkçı belediyeci­likten yana olan herkesi Sincan’a çalışmalar­ımıza katılmaya davet ediyorum. Eminim ki buradaki umudu görmek hem çok motive edici olacak hem de kafamızdak­i Sincan algısını değiştirec­ektir”.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye