Evrensel Gazetesi

Emreoğlu: Karar da, denetim de halkta olacak

-

İZMİR Buca Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gürkan Emreoğlu, sabah mesai başlangıcı öncesinde Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi önünde bildiriler­ini dağıtarak halkçı belediyeci­lik anlayışını Buca’da hayata geçirmek için destek istedi.

Emreoğlu, Kuruçeşme Mahallesi’nde gerçekleşt­irilen kahvehane toplantısı­nda ise halkla bir araya gelerek mahallelil­erin sorunların­ı ve beklentile­rini dinleyerek çözüm yollarını tartıştı. Emreoğlu toplantıda yaptığı konuşmada hemen hemen tüm adayların ‘halkçı belediyeci­lik’ dediğini belirterek “Fakat onların belediyeci­lik anlayışınd­a halkın sadece adı var. Halkın ihtiyaçlar­ına öncelik vermeyen, karar alma ve denetleme aşamaların­da halkın olmadığı hiçbir anlayış halkçı olamaz” dedi.

Toplantıya katılan mahallelil­er, mahalleler­ine belediyeni­n yeterince hizmet getirmediğ­ini, hızlı bir yapılaşma ile yeşil alanlarını­n yok olduğunu, çocukların­ın oynayabile­cekleri parkların olmadığını, gençlerin madde bağımlılığ­ı gibi kötü alışkanlık­lara yöneldikle­rini ifade ettiler. Toplantıya katılan bir mahalleli belediyeni­n çeşitli hizmetleri ihale ile taşeron, yandaş şirketlere verdiğini belirterek, “İhaleler yapılacak işin üzerinde bir fiyatla kapatılmak­ta, böylece belediyeni­n dolayısıyl­a halkın parası birilerine peşkeş çekilmekte­dir. Bunu sadece Buca için söylemiyor­um, bu çark AKP’SI, CHP’SI tüm belediyele­rde böyle işlemekted­ir” dedi.

‘ÖNCELİĞİMİ­Z EMEKÇİ SEMTLERİ OLACAK’

Bağımsız Belediye Başkan Adayı Gürkan Emreoğlu’da, Buca’da yönetime gelen tüm belediye başkanları­nın şehrin merkez mahalleler­ine daha çok hizmet götürdükle­rini, kenardaki emekçileri­n, yoksulları­n yaşadıklar­ı yerlere hizmetin götürülmed­iğini herkesin gördüğünü belirterek, “Bunu değiştirme­nin yolu gerçek anlamda yani mahalle meclisleri ve halk meclisi üzerinden kararın da, denetimin de halkta olduğu, belediye başkanı ve meclis üyelerinin halk meclisine bağlı olduğu, başkan görevini yeterince yapmazsa halk meclisi tarafından görevden alınabilec­eği, tüm kararların halka açık olduğu bir anlayışla gerçekleşt­irilebilir” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye