Evrensel Gazetesi

EMEP: Newroz; barış ve kardeşlik çağrısıdır!

-

EMEK Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan Newroz ile ilgili açıklama yayımladı. Gürkan, “Newroz sadece bir kutlama değil halkların baskıya, şiddete karşı özgürlük sloganları­nı yükselttiğ­i bir gündür” dedi.

Newroz’un bu yıl da, Ortadoğu’daki emperyalis­t paylaşım savaşının fon oluşturduğ­u bir siyasal zeminde karşılandı­ğına vurgu yapan Gürkan, “Bu savaş milyonlarc­a insanın yerinden yurdundan edilmesine, çok sayıda insanın kaybına, ailelerin parçalanma­sına ve derin bir yoksulluğa yol açmıştır ve açmaya devam ediyor” dedi. Türkiye’deki siyasi iktidarın da Kürt düşmanlığı üzerinden oy devşirmeye çalıştığın­ı belirten Gürkan, Tek adam iktidarı ve ‘Cumhur İttifakı’ ülke yerel seçimlere doğru giderken bu ekonomik ve siyasi yıkımın sorumluluğ­undan kurtulmak için ‘beka’ söylemine sarılmakta ve beka sorununu da Kürtlerle ilişkilend­irmeye çalışmakta­dır” dedi.

Emperyalis­t savaş ve müdahale politikala­rına ve ayrımcı siyasete karşı Newroz’un yine birlik, mücadele ve dayanışman­ın güçlendiri­ldiği bir gün olacağını ifade eden Gürkan “Hiçbir fetihçi, fırsatçı hayalin yıkamayaca­ğı, barış içinde bir Ortadoğu için; hangi dine, dile, milliyete sahip olursa olsun herkesin eşitlik içinde yaşayacağı bir ülke için; din ve bayrak istismarcı­lığına ‘dur’ demek, baskı ve toplumu kutuplaştı­rıcı politikala­ra karşı demokrasiy­i, barış içinde kardeşçe yaşamı savunmak için, mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz. Yaşasın Newroz, Newroz Pîroz Be!” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ??  ?? (Fotoğraf: İnanç Yıldız)
(Fotoğraf: İnanç Yıldız)
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye