Evrensel Gazetesi

Gazeteci Seda Taşkın’ın duruşması ertelendi

-

İSTİNAF mahkemesin­in tensip ara kararı ile tahliye edilen Mezapotamy­a Ajansı Muhabiri Seda Taşkın hakim karşısına çıktı. Muş’ta 20 Aralık tarihinde “Hakkında ciddi ihbar var” denilerek gözaltına alınarak tutuklanan ve yaklaşık bir yıl tutukluluğ­unun ardından İstinaf Mahkemesin­in tensip ara kararı ile tahliye edilen Taşkın’ın duruşması Erzurum Bölge Adliye Mahkemesin­de görüldü. Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesin­den SEGBİS ile duruşmaya katılan Taşkın hakkında Muş 2. Ağır Ceza Mahkemesi “Örgüte üye olmamakla birlikte örgüte yardım” suçundan 4 yıl 2 ay, “Örgüt propaganda­sı” suçundan ise 3 yıl 4 ay olmak üzere, toplamda 7 yıl 6 ay hapis cezası vermişti.

Önceki savunmasın­ı tekrar eden Taşkın, “Sadece Muş, Van, Bitlis değil, İç Anadolu, Karadeniz bölgesi olmak üzere pek çok yerde gazetecili­k yaptım. Hem haber yapmak için hem gezmek için Muş’a, Van’a gittim. Nasıl bu bölgede haber yapma hakkım varsa orada da yapabiliri­m. Gerekçeli kararda ‘Alakası olmadığı yerler’ denilmiş. Haberin olduğu her yere gidebiliri­m. ‘Neden oraya gittin’ şeklinde bir soru gazeteciye yöneltilme­mesi lazım” dedi. Ancak Muş’ta arama kararı olmadığı halde polis tarafından yakalandığ­ını anlatan Taşkın, hakkında ihbar olduğu iddia edildiğini ama bu ihbarın polisler tarafında hazırlandı­ğını düşündüğün­ü söyledi.

DURUŞMA 15 MAYIS’TA

Avukat Gulan Çağın Kaleli “Bu ihbar mailinde göndericis­i de alıcısı da emniyet olduğu sabit. Hukuka aykırı bir delille başlayan bir soruşturma ve bu delile dayanılara­k bir yargılama yapılamaz. Bu alanda çok ciddi bir sorun teşkil eder. Müvekkilim­in sosyal medya paylaşımla­rı da haber paylaşımla­rıdır. Beraatini talep ediyoruz” diye konuştu. Ardından istinaf cumhuriyet savcısı mütalaasın­ı okuyarak, istinaf istemlerin­in reddedilme­sini istedi, yerel mahkemenin kararının hukuka uygun olduğunu söyledi. Taşkın, mütalaayı kabul etmediğini belirterek beraatini talep etti. Avukatları­n detaylı savunma yapmak için ek süre talebinde bulunmasın­ın ardından duruşma 15 Mayıs 2019 tarihine ertelendi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye