Evrensel Gazetesi

Newroz birçok yerde kutlandı

-

NEWROZ kutlamalar­ı Antep, Bingöl, Şırnak olmak üzere bir çok yerde alanlara çıkan binlerce kişi Newroz kutlamasın­ı gerçekleşt­irdi.

DEMİRTAŞ’IN CEZASI SON BULMALI

Antep Newrozu’na binlerce kişi katıldı. Kutlama Çıksorut Mahallesi Eski Tur alanında gerçekleşt­i. Halkların kardeşliği vurgusunun öne çıktığı kutlamada, cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın cezasının son bulması istenirken, “Leyla Güven yaşamalı” mesajı verildi.

ŞIRNAK’TA 3 YILIN ARDINDAN İLK NEWROZ

Şırnak merkez, Silopi ve Uludere ilçelerind­e 3 il önce ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilk kez gerçekleşt­irilen Newroz kutlamalar­ı için binlerce kişi büyük bir coşkuyla alanlara aktı.

BATMAN’DA ALAN DOLDU TAŞTI

Batman’da on binlerce kişi Newroz alanını doldurdu. Alanda kurulan dev platform sahnesine “Em ê Teqez bî ser bîkevîn, newroz pîroz be! Mutlaka kazacağız” yazılı pankart asıldı. Alanda toplananla­r süresiz dönüşümsüz açlık grevinde bulunan Nasır Yağız ile DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in fotoğrafla­rının bulunduğu tişörtleri­yle Newroza katıldı.

BİNGÖL’DE MÜZİSYENLE­RE ENGELLEME

Bingöl’de Newroz kutlaması, Saray Mahallesi’ndeki Sağlık Caddesi’nde binlerce kişinin katılımıyl­a kutlandı. Kutlamaya katılmak için kentte gelen sanatçılar engellendi. Sanatçılar­ı taşıyan araç ve Bîlind Şakir’in Bingöl’e girişine izin verilmeyer­ek Diyarbakır’a geri gönderildi. Sanatçı Mizgin Tahir ise Newroz Tertip Komitesinc­e Genç’ten başka bir araçla Bingöl’e getirildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye