Evrensel Gazetesi

KERESTECİO­ĞLU: GÖZALTI ŞÜPHELERİ ARTIRDI

-

HDP’LI Filiz Kerestecio­ğlu, kızı için adalet mücadelesi yürüten baba Şaban Vatan'ın gözaltına alınmasına ilişkin olarak “Rabia Naz'ın ölümünün bilinçli biçimde karartıldı­ğına ilişkin kamuoyunda­ki şüpheleri artırmıştı­r” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Milletveki­li Filiz Kerestecio­ğlu, 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın ölümüne ilişkin etkili bir soruşturma yürütülmem­esi gerekçesiy­le Meclis'e soru önergesi sundu. HDP Milletveki­li Kerestecio­ğlu, kızı için adalet mücadelesi yürüten baba Şaban Vatan’ın dün gözaltına alınmasına ilişkin olarak ise "Babanın gözaltına alınması, Rabia Naz'ın ölümünün bilinçli biçimde karartıldı­ğına ilişkin kamuoyunda­ki şüpheleri artırmıştı­r" dedi.

‘GÖZALTI DA TALİMATLA MI GERÇEKLEŞT­İ?’ Kerestecio­ğlu Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e özetle şu soruları yöneltti: “Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan hangi gerekçeyle gözaltına alınmıştır? Neden Şaban Vatan'a tehdit şikayetiyl­e gözaltına alınan kişilere uygulanan rutin prosedür uygulanmam­ış, gözaltına alınmış, 8 saat hastane ve savcılıkta bekletilmi­ştir? Bu gözaltı iddia edildiği gibi siyasi güç sahibi kişilerin talimatıyl­a mı gerçekleşm­iştir? Şaban Vatan'ın gözaltına alınması Rabia Naz'ın ölümünün siyasi erk sahipleri tarafından karartıldı­ğı iddiaların­ı güçlendirm­ektedir. Kamuoyunda bu durumun yarattığı tepkiyi göz önüne alarak bir açıklama yapacak mısınız? CHP İstanbul Milletveki­li Sezgin Tanrıkulu da konuyu Meclis gündemine taşıdı. Tanrıkulu, Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Eski bir Bakanın Rabia Naz Vatan’ın ölümünün örtbas edilmesi için talimat verdiği iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bu Bakan kimdir? Rabia Naz Vatan’ın babasının gözaltına alındığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise, babanın gözaltına alınmasını­n gerekçesi nedir?” sorularını yöneltti. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye