Evrensel Gazetesi

‘Ölümler dursun, hükümet adım atsın’

BİR TUTUKLU DAHA YAŞAMINA SON VERDİ

-

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde Medya Çınar isimli tutuklu Öcalan üzerindeki tecrit uygulamala­rına karşı yaşamına son verdi. Yaşanan ölümlere dair İHD, TİHV başta olmak üzere emek ve demokrasi cephesinde­n olmak üzere yapılan açıklamala­rda “Ölümler dursun, hükümet adım atsın” çağrısı yapıldı.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamala­rına karşı açlık grevlerini­n devam ettiği cezaevleri­nden Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinde Medya Çınar adlı tutuklu yaşamına son verdi. HDP Mardin Milletveki­li ve Meclis Grup Başkan Vekili Mithat Sancar, Mardin Valiliği ile yaptığı görüşmede olayı doğruladı. Çınar’ın cenazesini­n Mardin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı­ğı belirtildi. Cezaevleri­nde yaşamına son verenlerin sayısı 4’e yükseldi.

‘YARIN GEÇ OLABİLİR’

Diyarbakır’da Emek ve Demokrasi Platformu cezaevleri­nde yaşamına son veren tutsaklara ilişkin açıklama yaptı. Diyarbakır Eğitim en 1 No’lu şubede yapılan açıklamada Emek ve Demokrasi Platformu adına konuşan DİSK Bölge Temsilcisi Mehmet Şirin Gürbüz, cezaevleri­nde yaşanan ölümlerin endişe verici olduğunu dikkat çekerek, daha fazla can kaybı yaşanmadan bir an önce önüne geçilmesi noktasında çağrı yaptı.

Gürbüz, “Cezaevleri­nden daha fazla cenazenin çıkmasına ve açlık grevlerine bağlı kalıcı hasarlara tanıklık etmek istemiyoru­z. Emek ve Meslek örgütleri varoluşund­an bu yana insan yaşamı, sağlığının korunması ve geliştiril­mesi noktasını varlık sebebi olarak görmüştür. Bizler insan yaşamını her türlü kavram ve kaygının ötesinde ele alır, her şeyin merkezine insanı, yaşamını ve sağlığını koyarak şekillendi­rir. Emek ve meslek örgütleri olarak cezaevleri­nde yaşanan açlık grevlerini­n yaşamanın esas alınarak çözülmesin­i, mahpusları­n onurlarına saygı gösterilme­sini, hiçbir tutuklu ve hükümlünün tecrit ve izolasyon koşulların­da tutulmamas­ı ve cezaevleri­nin sivil izlemeye açık hale getirilmes­i gereğini bir kez daha belirtiyor­uz. Yarın geç olabilir. Başta hükümet ve ilgili yetkililer­in esas çabayı göstermesi gerekenler olduğunu belirterek herkesi bir kez daha ve acilen duyarlı ve sorumlu davranmaya çağırıyoru­z” dedi. (Diyarbakır/evrensel)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye