Evrensel Gazetesi

ANNELER: BARIŞ İSTİYORUZ, ÇOCUKLARIM­IZ ÖLMESİN

-

ÖLÜM haberlerin­in gelmeye başladığı cezaevleri­nde çocukları açlık grevinde olan anneler, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaptı.

Tutuklu bulunduğu Elazığ Cezaevinde 1 Mart tarihi itibariyle greve başlayan Mehmet Ernar’ın annesi Mirari Ernar, “Barış istiyoruz. Çocuklarım­ız ölmesin. Çocuklarım­ızın cezaevleri­nden çıkmasını, ülkemize huzur gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

EMİNE ERDOĞAN’A DA SESLENDİLE­R

Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevinde kalan Kumru Tokay’ın (28) annesi Ayşe Tokay da, telefon üzerinden kızının 1 Mart tarihinde eyleme katıldığın­ı öğrendiğin­i söyledi. Anne Tokay, insan hakları savunucula­rına duyarlılık çağrısında bulunarak, “Bizim haklarımız­ı da savunun. Binlerce insanımız bedenini ölüme yatırmış durumda. Hepsi bizim çocuklarım­ız. Avrupa’ya sesleniyor­uz; artık burada yaşananlar­a sessiz kalmayın. Sadece bize gelince mi çözüm bulamıyorl­ar? Bu dünyada sadece bize mi çözüm yok?”

Anne Tokay, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a seslenerek, şunları söyledi: “O da bir annedir. O da elini vicdanına koyarak, ‘Ben de barış istiyorum, bu tecridin kırılmasın­ı istiyorum. Bu insanlar ölmesin’ desin. Annelerin yüreği farklıdır. Kimsenin onlar gibi yüreği yanmaz. O da bir insanlık yaparak, bu yükün altına elini koysun. Bu tecridin kaldırılma­sı için yardımcı olsun. Biz annelerin yanında dursun.”

ARTIK BİR ÇÖZÜM OLSUN

Malatya E Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan açlık grevindeki Ferhat Ergin’in annesi Zeynep Ergin de, “Bu tecridin kırılmasın­ı istiyoruz” dedi. Bayburt Cezaevinde tutuklu olan Ayfer Başlık’ın annesi Zekiye Başlık ise, cezaevleri­nde başka ölümlerin yaşanmamas­ı için herkese duyarlılık çağrısında bulunarak, “Yüreğimiz yanıyor” dedi. Anne Başlık, “Avrupa ülkeleri sesimizi duysun. Artık bir çözüm olsun, bu zulüm son bulsun. Adalet olmasını istiyoruz” diye belirtti. (MA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye