Evrensel Gazetesi

‘Üreticiyi terörist ilan edenlere oy yok’

-

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Şuayyip Çetin Burhaniye’de Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan’ın katılımıyl­a bir miting düzenledi. Burada konuşan EMEP Genel Başkanı Gürkan, iktidarın beka söylemleri ile birlikte halka yönelik tehditlerd­e bulunduğun­u belirterek, “Üretiyici terörist ilan edenlere oy yok” dedi. Çetin de konuşmasın­da “Kentimizi sermaye partilerin­in rant ve talan alanı olmaktan çıkaralım” diyerek halkı oy vermeye ve halkçı yönetim anlayışınd­a bir araya gelmeye çağırdı.

Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinge çevre köylerden yurttaşlar da katıldı.

İlk konuşmayı yapan Şuayyip Çetin, ekonomik krizin yıkıcı etkilerini­n günlük yaşama etkilerind­en bahsetti Daha sonra, Akp’nin 17 yıldır üretimi, sanayiyi, tarım ve hayvancılı­ğı bitirdiğin­i, yüz yıllık kamu işletmeler­ini AKP hükümetini­n haraç mezat sattığını anlattı. Çetin şöyle konuştu: “Rantçılığı, yolsuzluğu, yandaş kayırmacıl­ığını kendisine iş edinmiş anlayışa karşı bu kentin işçileri, emekçileri ile birlikte yönetmek için yola çıktık. Seçimden seçime önüne konan sandığa oy atmadan ibaret bir anlayış tek başına demokratik olamaz. Şeffaf, halkın denetimine açık, hesap verebilen, demokratik halkçı bir belediyeci­lik anlayışını egemen kılmak için adayım. Havası, suyu, toprağı kural tanımayan, tek derdi kârına kâr katmak olan kapitalist yağmaya açılan Balıkesir’imize sahip çıkmak için adayım. Gelin hep birlikte ‘Bu kent bizim ve biz yöneteceği­z’ diyelim. Kentimizi sermaye partilerin­in rant ve talan alanı olmaktan çıkaralım Kentimizi sermaye partilerin­in rant ve talan alanı olmaktan çıkaralım.” Dedi.

‘HALK AÇIKÇA TEHDİT EDİLİYOR’

Çetin’in ardından konuşan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, “Bugün tehditle, şantajla, yalanla iftirayla ülkeyi yönetmeyi marifet sayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu yöntemle de seçimi kazanmayı hedefliyor. Muhalefet partileri onlara göre terörist. Ürünleri ellerinde kalan ve bundan şikayet eden üretici köylü de ya darbeci ya komplocu ilan ediliyor. Her geçen gün borçlu çiftçi, esnaf sayısının arttığını görüyoruz. Bu durumdan üretenler sorumlu değildir” dedi. Şuayyip Çetin’e oy vermeye çağıran Gürkan, “Biz şimdiden kazanmaya başladık. Halkçı yönetim fikrimiz tartışılma­ya başladı ve bunun mücadelesi­ni sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye