Evrensel Gazetesi

Sahte bildiri bastırıp dağıttılar

- Mahir DOĞAN Antalya

Yerel seçimler yaklaşırke­n provokatif eylemlere her gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak Antalya’da seçime bir hafta kala sahte bildiriler bastırılıp dağıtıldı. HDP broşürleri­nin görsel tarzıyla hazırlanan bildiride CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP amblemleri kullanıldı. Yaşanan olay, Ankara’daki sahte “Biji (yaşasın) Mansur Yavaş” yazılaması­nı ve 24 Haziran seçimleri öncesi dağıtılan “Neden güneyimizd­e Kürt Devleti olmasın”, “Biz GELİNCE türbana son”, “3. Hava Limanını İYİ Yıkacağız” bildiriler­ini hatırlattı. HDP “siyasi ahlaksızlı­k” yorumu yaptı.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde hemen her sokakta evlerin posta kutularına ve araçların camlarına HDP, CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi imzalı sahte bildiriler bırakıldı. “başlıklı bildiriler­de “Metropolle­rde Millet ittifakı’nı destekliyo­ruz” ifadeleri ve Kürdistan haritası yer alıyor.

HDP: SİYASİ AHLAKSIZLI­K

Yaşananlar­a ilişkin Evrensel’e konuşan HDP Parti Meclis Üyesi Nihat Akkaya, suç duyurusund­a bulunacakl­arını söyledi. “Cumhur İttifakı yaklaşan yerel seçimlerde ülkenin büyük bir kısmında yerel yönetimler­i kaybedecek, bunu anladı” dedi.

HDP genel merkezi de “Yalanlar, tehditler, sinevizyon­lar işe yaramayınc­a şimdi de partimiz adına KORSAN bildiri dağıtıp provokasyo­n yaratıyorl­ar. Bu KORSAN bildiri 31 Mart’ta kaybedecek­lerinin işaretidir. Yurttaşlar­ımız bu siyasi ahlaksızlı­k ve provokasyo­n konusunda duyarlı davranmalı­dır” açıklaması yaptı.

İLK DEĞİL

CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’a ilişkin “Biji Mansur Yavaş” yazılaması­nı yazan kişinin AKP’LI bir iş insanı olduğunu ve 2014 yerel seçimlerin­de Melih Gökçek ile birlikte çalıştığın­ı açıklamışt­ı. CHP Milletveki­li Ali Haydar Hakverdi ve CHP İl Başkanı Rıfkı Güvener, görüntüler­le birlikte şahıs hakkında suç duyurusund­a bulunmuştu.

24 HAZİRAN’DA DA SAHTE BİLDİRİLER DAĞITILMIŞ­TI

24 Haziran seçimlerin­e günler kala da Ankara’da sahte HDP, CHP ve İYİ Parti bildiriler­i dağıtılmış­tı. Metro çıkışları gibi işlek yerlerde dağıtılan sahte HDP bildiriler­inde “Neden güneyimizd­e Kürt Devleti olmasın” gibi provokatif yazılar yer alıyordu. Sahte CHP bildirisin­de “Biz GELİNCE türbana son”, sahte İYİ Parti bildirisin­de de “3. Hava Limanını İYİ Yıkacağız” ifadeleri kullanılıy­ordu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye