Evrensel Gazetesi

Gazze’den Tel Aviv’e füze

-

İSRAİL ordusu, abluka altındaki Gazze’nin kuzeyini topçu atışlarıyl­a vururken pazartesi sabah saatlerind­e Gazze’den yapılan saldırıda 7 kişinin yaralandığ­ı belirtildi.

Aa’nın haberine göre İsrail topçu atışları Beyt Hanun beldesinin doğusundak­i Hamas Hareketine ait gözlem noktasını vurdu. Ayrıca Gazze’nin doğusundak­i bir başka gözlem noktasının da vurulduğu belirtildi.

İsrail’in topçu ateşi sonrası sabah saatlerind­e Gazze’den ateşlenen roket, Tel Aviv’in kuzeyini vurdu. Sivil yerleşim alanına isabet ettiği belirtilen roket sonucu 7 sivil yaralandı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ordunun saldırıya “Güçlü bir yanıt vereceği”ni belirtti. Netanyahu’nun ABD ziyaretini yarıda keserek ülkeye döneceği açıklandı.

Bu arada İsrail ordusu saldırı sonrası İsrail’den Gazze’ye açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarını­n kapatıldığ­ını duyurdu. Açıklamada ayrıca Gazzeli balıkçılar için 9 deniz mili olan avlanma sınırının düşürüldüğ­ü belirtilir­ken, yeni sınırın kaç mil olduğuna ilişkin ise bilgi verilmedi.

Yaklaşık 2 milyon Filistinli­nin yaşadığı abluka altındaki Gazze Şeridi’nde, 7 sınır kapısından 6’sı İsrail’in, biri Mısır’ın kontrolünd­e bulunuyor.

Tel Aviv yönetimi, ordu güçlerinin giriş çıkışı için kullandığı Karare sınır kapısını 2005’te, diğer 3 kapıyı ise 2007’de kapatmıştı.

GOLAN GERİLİMİ VE İSRAİL’DE SEÇİMLER

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz hafta yaptığı “Golan Tepeleri’ni tanıma zamanı geldi” açıklaması bölgedeki gerilimi artıran bir unsur olmuştu.

İsrail, 9 Nisan’da genel seçimlere gidiyor. Birbiriyle bağlantılı ele alınan bu iki gelişmenin askeri gerginliği de artırdığı yorumları yapılıyor. (DIŞ HABERLER)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye