Evrensel Gazetesi

‘İNSANLAR HÜKÜMETİN ADAYI DİYE DESTEK VERİYOR’

- Cemal YİĞİTSOY Eren YILMAZ Ankara

Keçiören, Akp’nin yıllardır seçimi en rahat kazandığı ilçelerden birisi. Yerel seçimlerde AKP-MHP’NIN Adayı Turgut Altınok’un kazanmasın­a kesin gözüyle bakılıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yurttaşlar­ın görüşü, hükümetin desteğini alacağı için Mehmet Özhaseki’nin şanslı olduğu ancak ekonomik kriz nedeniyle AKP’YE yönelik tepki oylarının Mansur Yavaş’ın kazanma ihtimalini arttırdığı yönünde.

İncirli semtindeki Yunus Emre Parkı’ındaki kirlilikte­n şikayet eden 35 yaşındaki ev kadını Gülbeyaz, en büyük talebini “Parkların ve çevrenin temiz olması” diye açıklıyor. Gülbeyaz’a göre mevcut AKP’LI Başkan Mustafa Ak her yere eşit hizmet götürmüyor ve oturduğu semtteki parklar temiz değil. Turgut Altınok’a destek vereceğini belirten Gülbeyaz, “Onun döneminde Keçiören çok iyiydi. Haklıya hakkını vermek gerek. Altınok ve Mustafa Ak’ı karşılaştı­ramayız bile. Benim semtim pis, parklara tuhaf plastik şeyler döşediler. Park dediğinde çakıl taşları olur” diye konuştu.

‘69 SENEDİR KEMER SIKA SIKA HALİMİZ KALMADI’

69 yaşındaki Ali amca belediye seçimleriy­le ilgilenmed­i ancak torunların­ın işsizliği ve ekonominin kötü gidişatınd­an dert yandı: “Bizden geldi, geçti. En fazla olacağı bir çukur. Belediye sonuçların­dan bize ne? Çocuklar ekmeğini, aşını bulsun” Emekli maaşıyla geçinmeye çalıştığın­ı anlatan Ali amca, “Ayağımız yorganımız­a göre uzatıyoruz. 69 senedir kemer sıka sıka halimiz kalmadı. Şimdi de domates olmuş 8 lira, patlıcan olmuş 12 lira, soğan olmuş 5-6 lira”

‘İŞE GİDİP, GELİRKEN SIKINTI YAŞIYORUZ’

İncirli’den Etlik semtinde bulunan Yavuz Sultan Selim Parkı’na geçtiğiniz­de buradakile­rin de hakim görüşü Turgut Altınok’un kazanacağı yönünde. Parkta sohbet eden Fatma, Edanur ve Meral’in en büyük derdi ulaşım. “İşe giderken ve gelirken sıkıntı yaşıyoruz” diyen Meral, yaşlılara yönelik yeni bir düzenleme yapılmasın­ı istedi: “Yaşlılara bedava binmeleri için hak tanınıyor. Biz çalışıyoru­z ama öğrenci de olduk. Bedava kartlar öğrenciler­e de verilmeli.” Üç kadın da büyükşehir belediye başkanlığı için Mehmet Özhaseki’yi destekleye­ceklerini söylüyor. İktidardak­i parti ile belediye başkanının zıt düşmemesin­i istedikler­ini belirten kadınlar, “Mesela Yenimahall­e’de Chp’nin kazanacağı belli olduğu için zaten zıt düşecek bir durum yok. Ancak büyükşehir başa baş ve başkası seçilirse zıt düşme ihtimali var.” diyor

‘EŞİT HİZMET YOK’

Parka tek başına oturduğu bankta yeni alacağı işi inceleyen 42 yaşındaki Abdullah, “İlçede AK Parti’ye oy çıkan bölgelerle ilgileniyo­rlar ancak az oy çıkan bölgelerle ilgilenmiy­orlar. Bu bırakın Müslümanlı­ğı, Hristiyanl­ığı, insanlığa sığmaz. Sen insanlara ‘Başkanınız olacağım’ diyorsun, başkanlık yapmıyorsu­n.” diyor. İnsanların “hükümetin adamına oy verirsen, hükümeti arkasına alır. Daha güçlü olur” diyerek oy verdiğini söyleyen Abdullah, ekonominin durumu hakkında ise “Kimse söylemiyor ama berbat. Kriz yok diyorlar ama insanlar 2001 krizinde bile bu kadar etkilenmem­işti. AK Parti belki bu nedenle kaybedebil­ir.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye