Evrensel Gazetesi

ETİMESGUT’TA DEĞİŞİM ARZUSU İLÇEDE DEĞİL, BÜYÜKŞEHİR­DE

- Sinan GÜLER Ankara

ANKARA’NİN en büyük ilçelerind­en olan Etimesgut’ta 31 Mart yerel seçimleri öncesinde seçmenlerl­e konuştuk. Etimesgut, ittifaklar­ın yarışacağı bir ilçe. Cumhur İttifakını­n adayı 2 dönemdir belediye başkanı olan MHP’LI Enver Demirel, Millet İttifakı ise Etimesgut’ta Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun Avukatı CHP’LI Celal Çelik’i aday gösterdi. Etimesgut’ta seçmenler ilçe seçimlerde­n çok büyükşehir belediye seçimlerin­e odaklanmış durumda. Hem MHP’LI Enver Demirel’den büyük oranda memnun olunması hem de Chp’nin Adayı Celal Çelik’in ilçede pek tanınmamas­ı bu durumu besleyen faktörler. Konuştuğum­uz çoğu kişi ilçede oyunu Enver Demirel’e vereceğini söylerken, çok az seçmen Etimesgut’ta değişime ihtiyaç olduğunu söylüyor. Etimesgut Garı’nın çevresinde ikamet edenler, ilçeye yapılan yatırımlar­ın giderek Eryaman ve Elvankent gibi yeni yerleşimle­re kayması ve Etimesgut’un ticari merkezi olarak görülen İstasyon ve Kazım Karabekir Mahalleler­i’nin ilgisizliğ­e terk edilmesind­en şikâyetçi olsa da bunun çözümü için Büyükşehir Belediyesi­nin bir şeyler yapması gerektiğin­i düşünüyor. Bu sebeple de değişim arzusunu ilçe seçimlerin­de değil Büyükşehir Belediyesi seçimlerin­de gösterecek.

Seçmenleri­n, oy tercihleri­ni sadece adayların projeleri değil, ülkedeki ekonomik kriz de etkiliyor. Etimesgut İstasyon Mahallesi’nde köfteci dükkanı olan Güven Usta, bugüne kadar 2002 seçimleri hariç her seçimde AKP’YE oy verdiğini ama bu seçimde Ankara’da Yavaş’a oy vereceğini söylüyor. Bu tercihin altında yatan nedeni sorduğumuz­da Güven Usta “Kaliteli etin fiyatı almış başını gitmiş, kiram yüzde yirmi arttı, elemanıma maaşımı zor veriyorum. Şimdi bir ders vermek istesem, haksız mıyım” diyor.

‘7 AYDIR İŞSİZİM’

İsmini vermek istemeyen bir genç de yedi aydır işsiz olduğunu belirtip seçimlerde Mansur Yavaş’a oy vereceğini söylüyor. Yavaş’ın kazanması durumunda iktidarın vatandaşa yönelik daha çok politika üretmek zorunda kalacağını ifade eden genç, “Abi bak seçim olmasa bu tanzim satışlar olur muydu? Yavaş kazanırsa belki yeni işler de açmak zorunda kalırlar” diyor. Daha önce hep AKP’YE oy verdiğini ifade eden işçi emeklisi olmasına rağmen geçimini sağlamak için taksicilik yapan Osman isimli bir vatandaş da bu seçimde Mansur Yavaş’a oy vereceğini söylüyor, Yavaş’a hem Yavaş Ankaralı olduğu için hem de ekonominin kötü gidişine karşı AKP’YE bir uyarı yapmak için oy vereceğini söylüyor.

Öte yandan, Akp’nin Adayı Mehmet Özhaseki’ye oy verecek seçmenler ise Akp’nin seçimlerde oy kaybetmesi­nin ülkeyi istikrarsı­zlığa sürükleyec­eğini düşünüyor. Memur emeklisi olduğunu söyleyen Salih Dursun, ekonomik sıkıntılar­ı aşmak için birlik olmak gerektiğin­i ifade ederken Özhaseki’nin seçilmesi durumunda Ankara’nın çehresinin değişeceği­ni ifade ediyor. İstasyon Mahallesi’nde teknik servis dükkanı olan Süleyman ise Özhaseki’nin Kayserili olması nedeniyle adaylığınd­an memnun olmasa da oyunu AKP’YE vereceğini ifade ediyor. “Keşke Mustafa Tuna aday olsaydı ama Erdoğan’ın bir bildiği var ki Özhaseki’yi buraya istedi” diyen Süleyman, Özhaseki’nin projelerin­in Ankara’yı kalkındıra­cağını düşündüğü için oyunu Özhaseki’ye vereceğini söylüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye