Evrensel Gazetesi

OFSAYTTAN SİYASET

-

2014 yerel seçimlerin­de, Didim’de CHP 9 bin 102 oyla belediyeyi kazanırken AKP 8 bin 938, MHP 8 bin 202, CHP’LI Eski Belediye Başkanı Mümin Kamacı’nın adayı olduğu DSP ise 8 bin 73 oy almıştı. Aradan beş yıl geçti… Bildiğiniz üzere Didim’de bazı enteresan hadiseler cereyan etti. Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun ağabeyi üzerinden hem Aydın Büyükşehir Belediyesi hem Didim Belediyesi yıpratıldı; ardından Mümin Kamacı AKP’YE geçti ve Akp’den belediye başkan adayı yapıldı…

Süreç boyunca Kılıçdaroğ­lu, bilhassa Didim’deki usulsüz inşaat yapılaşmal­arına karşı tavizsiz durdukları için ağabeyi aracılığıy­la bir oyun oynandığın­ı iddia etse de; başta Melih Gökçek olmak üzere AKP’YE yakın bütün sosyal medya kanaat önderleri Celal Kılıçdaroğ­lu’nun çektiği garip videolarda­n, yaptığı açıklamala­rdan medet umdu… En nihayetind­e ne oldu? 2017’de Fidel Okan’ın paylaştığı bir videoda Celal Kılıçdaroğ­lu içini döktü. Ev ve araba vaadiyle kandırılıp kendisi adına açılan bir sosyal medya hesabının kendisiymi­ş gibi yönetildiğ­ini itiraf etti.

Ancak Didim’deki garip oyunlar bitmedi. İlk satırlarda değindiğim gibi, Mümin Kamacı -tıpkı Kuşadası’da aday gösterilme­yen Esat Altungün gibi- bir anda AKP’YE geçip belediye başkanlığı­na aday yapıldı.

Hikayenin devamının özneleri, şimdiye kadar saydığım isimler değil. Didim Belediyesp­or ile Akp’nin Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı. Geçtiğimiz hafta sonu Denizli’de deplasmana çıkan Didim Belediyesp­or, maç öncesi bir duyuru paylaşmak zorunda kaldı. AKP ilçe başkanının iddiasına göre Didim’in hem mevcut hem de yeni dönem için aday olan Belediye Başkanı Deniz Atabay, taraftarın otobüs talebini reddetmişt­i.

Didim Belediyesp­or yönetimini­n, Maşallah Subaşı’nın bu açıklaması­na cevaben “Şimdiye dek hiçbir belediye başkanı taleplerim­izi geri çevirmedi. Bizim Denizli maçı için bir otobüs talebimiz olmamıştır. Bu bilgi yanlış aktarılmış­tır” mealinde bir paylaşımı oldu.

Kemal Kılıçdaroğ­lu, Didim’deki usulsüz inşaatlara açtığı savaştan bahsederke­n tutup da bir inşaatçı olan Maşallah Subaşı’nın seçime bir hafta kala yaptığı yalanlanan bu paylaşımın­ı neye yormak gerekir bilinmez…

Fakat bilinen bir şey var ki… Didim Belediyesp­or yönetimi, böylesi bir dönemde dik duruş sergileyer­ek; ulusal ve yerel eksende nasıl tavır alınması gerektiğin­in en büyük örneğini ortaya koymuştur.

Darısı, ofsayttan atılan golleri iptal edebilecek olan nice “azınlıklaş­tırılmış” kitlelere…

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye