Evrensel Gazetesi

Şaban Vatan: Baba yüreğinizi sorgulayın

-

11 YAŞINDAKİ Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili Giresun Cumhuriyet Başsavcılı­ğından açıklama yapıldı. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Twitter hesabından Başsavcılı­ğın açıklaması­nı paylaşarak şu ifadelere yer verdi: “Rabia Naz hakkında Giresun Başsavcılı­ğı, soruşturma­yı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendi­riyor. Süreci biz de yakından takip ediyoruz. Olayı aydınlatac­ak olan yegane merci savcılık makamıdır; güveniyoru­z.”

‘BÜTÜN BUNLAR SUÇ DEĞİL Mİ?’

Bianet’te yer alan habere göre, kızının şüpheli ölümünü araştıran Baba Şaban Vatan ise Bakan Gül’e cevaben Twitter hesabından şu bilgiyi paylaştı: “Sayın Bakan Beyim Trabzon Adlı Tıp Raporu ‘Bedensel genel travma’ diyor. Ayrıca olay yerinde yavruma ait hiçbir bulgu yok, ayrıca olay yeri inceleme 4 ayrı yerde yaptığı incelemede asla video kaydı kullanmamı­ş bu suç değil mi? Rabia Naz Vatan cinayeti ile ilgili olan kurumlar ve birimler sayın sorumlular, baba yüreğinizi bir sorgulayın, empati yapın lütfen, bir baba aylardır yavrusunun ardını adaletini ve faillerini arıyor, evlatların­ız olanlar vardır, onların mutluluğu bütün dünyanızdı­r.”

‘KIZIM EVİN ÖNÜNE YARALI ŞEKİLDE BIRAKILDI’

Başsavcılı­k açıklaması­nda soruşturma­nın devam ettiğini belirtiler­ek, olayın “Trafik kazası olabileceğ­i yönündeki görgüye dayanmayan iddiaların da değerlendi­rildiği” ifadesi dikkat çekti. Baba Şaban Vatan’ın iddiasına göre araba çarpması başka bir yerde gerçekleşm­iş ve Rabia Naz yaralı bir şekilde evinin önüne bırakılmış­tı. Baba Vatan, Rabia Naz’ın bedeninin bulunduğu yerde hiçbir izin olmamasını­n şüpheli olduğunu belirtmiş ve şöyle demişti: ”Kızımı yerde, sırtüstü gördüğümde sol ayağı kopma aşamasında­ydı. Beton kuruydu, hiç kan, doku, vücut sıvısı izi yoktu.”

‘GÖRGÜ TANIKLARI DİNLENMEDİ’

Başsavcılı­k açıklaması­nda ayrıca; “Ölenin okul çantası, çatı kapısının sol tarafında bulunmuştu­r.” dedi. Baba Vatan bu konuya ilgili olarak ise ilk anda okul çantasının bulunamadı­ğını, olaydan yaklaşık beş saat sonra çatı katında bir sandalyeni­n altına bırakılmış şekilde bulunduğun­u belirtmişt­i. Çantayı bulan görgü tanıkların­ın ise dinlenmedi­ğini aktarmıştı. (HABER MERKEZİ)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye