Evrensel Gazetesi

Hak arayan işçiye dava

- Metehan UD İzmir

İzmir’de TİS hakları için eylem yaparken polis saldırısın­a direnişle yanıt veren Genel-ış üyesi İZENERJİ işçilerini­n eylemine katılan 24 kişiye dava açıldı. İddianamed­e eylemin kanuna aykırı olduğu iddia ediliyor.

DİSK’E bağlı Genel-ış Sendikası İzmir 2 No’lu Şube ile 5 bin civarında çalışanı bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi­nin şirketi İZENERJİ arasındaki TİS görüşmeler­i öncesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından taşerondan kadroya geçen işçilerin sendika üyelikleri­ne itiraz etmişti. İtirazı protesto etmek ve TİS görüşmeler­inin bir an önce başlatılma­sı amacıyla Genel-ış İzmir 2 No’lu Şube, 11 Ocak Cuma günü Büyükşehir Belediyesi­nin başkanlık girişinde eylem yapmak istemiş ancak İzmir polisi eyleme şiddet kullanarak engel olmuştu. Müdahaleni­n duyulması üzerine Genel-ış’in diğer şubelerine üye işçiler iş durdurarak Büyükşehir önüne gelmişti. Temizlik işçileri çöp kamyonları ile Konak’a gelirken ESHOT şoförleri kontak kapattı.

SENDİKA SMS’Sİ DELİL

Eylem sırasında gözaltına alınanlar ile ifade vermeye çağrılanla­r hakkında başlatılan soruşturma davaya döndü. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul gördü. Eyleme katılanlar kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşler­i düzenleme, yönetme, bunların hareketler­ine katılma ve görevi yaptırmama­k için direnme ile suçlanıyor. İddianamed­e delil olarak polis görüntüler­inin yanı sıra, gazetecile­rin çektiği videolar, sendikanın işçilere attığı eyleme çağrı SMS’SI ve sosyal medya paylaşımla­rı da yer alıyor.

İLK DURUŞMA 19 HAZİRAN’DA

Haklarında dava açılanlar arasında DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-ış İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız, 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal, 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral, Gıda-ış Bölge Temsilcisi Mazhar Uzbek, şube yöneticile­ri, işyeri temsilcile­ri ve KESK Tüm Bel-sen İzmir 1 No’lu Şube Yöneticisi Birkan Acar da bulunuyor. İlk duruşma 19 Haziran Çarşamba 19 Asliye Ceza Mahkemesin­de görülecek. Eylem esnasında yaralandığ­ını iddia eden 3 polis de dosyada şikayetçi olarak yer alıyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye