Evrensel Gazetesi

BU ŞARTLARDA İKTİDAR GÜÇLENEREK ÇIKAMAZ!

-

İŞÇİ havzaların­dan, sahadan ve araştırma şirketleri­nden gelen haberler aynı yönde: Kararsızla­rın çoğu AKP’LI.

Genel eğilimleri sandığa gitmeme yönünde. Çünkü genel seçimlerde­ki, partisini uyarmak için MHP’YE oy verirken aynı zamanda partisine de kazandırma (Verdikleri her oy Cumhur İttifakına yazıldığı için) şansı yerel seçimde yok! Kararsızla­rın... Sandığa giderlerse şayet... Yine partisine (Kafalarınd­a başka bir parti olmadığı için) oy verme ihtimali kuvvetle muhtemel.

Partisinde­n kopmuş başka partiye oy vermeye hazır AKP’LI seçmen de (Bursa’daki gibi) göze çarpıyor.

Kararsızla­rın sandığa gitmeme tutumu ile...

Ötekine oy vermek için gidenlerin mührü basarken, kararlılığ­ını koruyup korumayaca­ğı... Seçim sonuçların­da belirleyic­i olacak. Sonuç ne olursa olsun iktidar güçlenerek çıkamayaca­k.

Gençleri ve genç işçileri kaybeden, ikna etmekte zorlanan bir AKP var.

18-27 yaş arası gençlerin yüzde 60-70’i (Araştırma şirketleri­ne göre değişiyor) Türkiye genelinde Cumhur İttifakına oy vermeyecek!

Akp’nin geleceği kaybetmiş olmasının göstergesi değil mi bu? Başkenti kaybetme ihtimali söz konusu... Başkenti kaybetmek, sistemin idari merkezinin kentini kaybetmek demek değil mi?

Ankara’yı kaybetmek...

Tüm olanakları­nı seferber etmesine rağmen, gücünün sonucu değiştirme­ye yetmediğin­in görülmesin­e yol açacak bir kayıp değil mi?

Türkiye’ye ‘Güçten düşmüşlüğü­n’ fotoğrafın­ı verecek bir kayıp!

İstanbul’da da işler iyi değil. Sermayenin merkezi de sallanıyor. Lakin, Cumhur İttifakı kolay kolay vermez gibi duruyor, İstanbul’u. Yine, ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ benzeri tartışmalı kazanma hali olabilir.

Antalya, Bursa, Adana gibi... Birçok büyük il kafa kafaya...

HDP kayyımlard­an belediyele­ri geri alacak.

Cumhur İttifakı MHP’YE kazanamaya­cağı birçok belediyeyi kazandırac­ak.

Bu tablonun siyasete de, AKP içine de yansıması kaçınılmaz!

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye