Evrensel Gazetesi

Anneler uyumaya hasret kaldı!

-

AÇLIK grevleriyl­e ve yaşanan ölümlerle ilgili açıklama yapan Barış Anneleri, annelerin uyumaya hasret kaldığını belirterek, hükümete açlık grevinin sonlandırı­lması için gerekli adımları atması çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletveki­li Leyla Güven’in, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecridin kaldırılma­sı talebiyle Diyarbakır E Tipi Cezaevinde başlattığı ve tahliyesi ardından evinde sürdürdüğü açlık grevi 140’ıncı günü geride bıraktı. Cezaevleri­nde 16 Aralık’ta eyleme başlayan tutuklular ise 103 gündür açlık grevinde. Açlık grevleri 1 Mart itibariyle tüm cezaevleri­ne yayıldı.

Diyarbakır’da Barış Anneleri cezaevleri­ndeki açlık grevlerine ve yaşanan ölümlere dikkat çekmek için açıklama yaptı.

ANNNELERİN GÖZYAŞLARI­YLA OYNAMAYIN

Açıklamada konuşan Barış Annelerind­en Nezahat Teke, “Artık anneler ağlamasın. Annelere uyumak hasret oldu. Çocuklarım­ız bedenini açlığa yatırmış neden kimse ses çıkarmıyor? Binlerce insan bedenini tecridin kaldırılma­sı için ölüme yatırmış ise bu tecridin kaldırılma­sı lazım. Bu insanlar ölmesin, çocuklarım­ız ölmesin. 27 gündür oğlum açık grevinde, biz çocuklarım­ızın ölmesini istemiyoru­z. Yeter annelerin göz yaşlarıyla oynamayın” dedi.

BİR ÇARE BULSUNLAR

Raife Özbek ise “tecridi kaldırsınl­ar, Çocuklarım­ız ölmesin. Hiç mi vidan kalmadı. Bir kedinin haberini günlerce yayınlayan­lar. 4 cenaze çıktı cezaevleri­nden bir kere yer almadı Tv’lerde” diye konuştu. Nurten Gül ise “Ne huzurumuz ne sağlığımız kalmış. Buna bir çözüm istiyoruz. Sesimizi hiçbir Türk Medyası duyurmuyor. Sebebi ne? 9 gün içinde 4 cenaze çıktı. Emine Erdoğan’a sesleniyor­um o da anne kendi çocukları en güzel yerde, bir çare bulsunlar buna” diye konuştu. (Diyarbakır/evrensel)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye