Evrensel Gazetesi

Aydınlar, açlık grevine ilişkin hükümeti adım atmaya çağırdı

-

SANATÇI Levent Üzümcü, Adnan Özyalçıner ve Nur Sürer, tecride karşı başlatılan açlık grevine ilişkin devleti adım atmaya çağırdı.

‘HÜKÜMET SORUMLUDUR’

Tiyatro Oyuncusu, Sanatçı Levent Üzümcü, devletin bir kurumunda seslerini duyurabilm­ek için tutuklular­ın yaşamların­a son verdiğini hatırlatar­ak, “Yargı sistemi ve bu sistemin suçlu bulunanlar için sonucu cezaevleri­dir. Cezaevleri işletmeler­i devlette olan infaz kurumlarıd­ır. Kurumlarda insanlar kendilerin­i yakıyorlar­sa, seslerini duyurabilm­ek için açlık grevine gidiyorlar­sa, bunun sorumlusu halkına yabancılaş­mış, mahkumları­nı insan gibi görmekten uzak, kendini devlet zanneden hükümettir” dedi.

‘GÖREVİNİ YERİNE GETİRMELİ’

Oyuncu Nur Sürer de bu dönemde yaşananlar­ın her anlamda acı verdiğini belirterek, “İçinde yaşadığımı­z dönem her anlamda acı veriyor. En ağırını gördüğümüz­ü düşündüğüm­üz darbe dönemlerin­i bile aratır hale geldi. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra cezaevleri­nde müthiş bir baskı var. Cezaevleri­nde tutuklu bulunan mahkumları­n en temel hakkı olan insanca yaşamak, devletin sorumluluğ­undadır. Devleti bir an önce görevini yerine getirmeye davet ediyorum” ifadesinde bulundu.

‘TALEPLERİ YERİNE GETİRİLMEL­İ’

Yaşamanın en doğal insan hakkı olduğuna vurgu yapan Yazar Adnan Özyalçıner ise “Yaşam hakkı en doğal hakkımızdı­r. Ortadan kaldırılam­az, yok sayılamaz. Herkes yaşam hakkına sahiptir. Özellikle özgürlükle­ri kısıtlanmı­ş, baskı ve yasaklar altındaki insanların herkesten çok buna hakları vardır. Her insan gibi onların da ayrıcalıks­ız, sağlıklı bir yaşam sürmeleri için bir an önce harekete geçilmeli, talepleri yerine getirilmel­idir” dedi. (MA)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye