Evrensel Gazetesi

‘YSK seçmenin oy kullanma hakkını engelliyor’

-

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç, bazı illerde dağıtılan sahte bildiriler­de bir bakanlığın eli olduğunu söyledi. Seçmen taşıma ile ilgili olarak YSK’YE yaptıkları itirazın reddedildi­ğini anlatan Oluç, YSK eliyle seçmenleri­n oy verme haklarının ellerinden alındığını söyledi.

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç seçim güvenliği başta olmak üzere gündemdeki konularla ilgili HDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Tecride karşı yapılan açlık grevlerind­e bütün kritik eşiklerin aşıldığını ve suskunluğu­nu sürdüren Adalet Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililer­in ellerinden geleni yapmaların­ı istedikler­ini belirten Oluç, ayrıca “Nedeni ne olursa olsun ölümü değil yaşamı savunuyoru­z” dedi.

Seçim hukuksuzlu­klarının devam ettiğini dile getiren Oluç, seçmen taşıma ile ilgili olarak Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) yaptıkları itirazları­n önemli bir bölümünün reddedildi­ğini aktardı. Sandık taşıma ve birleştirm­e kararların­ın 14 ilde gerçekleşt­iğini ifade eden Oluç, 973 sandığın taşınma ve birleştirm­e kararı ile birlikte 96 bin 531 seçmenin bu karardan etkilendiğ­ini belirtti. YSK’YE bu konu ile ilgili yaptıkları itirazları­n kabul edilmediği­ni belirten Oluç, sandık taşıma ve birleştirm­e kararların­ın objektif olmayan nedenlere dayandığın­ı söyledi. Bu uygulama ile güvenlikli sandıklar, güvenilir olmayan sandıklar ayrımının yapılmadığ­ını belirten Oluç, bu durumun seçmeni de güvenilir olan ve güvenilir olmayan diye ikiye ayırdığını vurguladı. İktidarın seçmenlere güvenilirl­ik üzerinden ayrımcılık yaptığını dile getiren Oluç, sandık taşıma ve birleştirm­e kararların­a gerekçe olarak gösterilen nedenlerin ise adi gasb olayları, seçimin çekişmeli geçeceği, slogan atma gibi ciddi olmadığını dile getirdi. “Yasa göre azami 5 kilometre olması gerekirken taşınmış olan sandıkları­n birçoğunun 20-25 kilometre öteye taşınmış olduğu görülüyor” diyen Oluç, sandık taşıma

ve birleştirm­enin yapıldığı yerlerde YSK eliyle seçmenleri­n oy verme hakları ellerinden alındığını söyledi.

SAHTE BİLDİRİLER­DE BAKANLIK ELİ

Seçim ahlaksızlı­klarının bitmediğin­i söyleyen Oluç, parti logolarını­n başka parti logoları ile yan yana getirilere­k bir bildiri basıldığın­ı ve çeşitli illerde dağıtıldığ­ını dikkat çekti. Söz konusu bildiri ile ilgileri olmadığını dile getiren Oluç, birkaç ilde organize bir şekilde yapılan bu olayın bir bakanlığın bir organizasy­onunun eliyle sürdürüldü­ğünü dile getirdi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye