Evrensel Gazetesi

‘Brexit’i uzun süre ertelemeye açık olmalıyız’

-

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit’i uzun süre ertelemeye açık olmaları gerektiğin­i söyledi.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Brexit’i uzun süre erteleme seçeneğine açık olmaları gerektiğin­i belirterek “Brexit’in iptali için dilekçeye imza atan 6 milyona, yürüyüşe katılan bir milyona, yani Ab’de kalmak isteyen kişilere ihanet edemeyiz” dedi.

Strazburg’daki Avrupa Parlamento­su Genel Kurulu kapsamında düzenlenen Brexit ve AB liderler zirvesine ilişkin oturumda konuşan Tusk, geçen hafta AB Konseyinin Strazburg Anlaşması’nı onayladığı­nı ve İngiltere’nin erteleme talebini ele aldığını anımsattı.

AB Konseyinin İngiltere’ye iki senaryo sunduğunu hatırlatan Tusk, Avam Kamarasını­n ayrılık anlaşmasın­ı bu hafta imzalaması durumunda Brexit’in 12 Nisan’da gerçekleşe­ceğini, aksi halde İngiltere’ye 22 Mayıs’a kadar süre tanındığın­ı kaydetti.

Tusk, İngiltere’nin 12 Nisan’a kadar AP seçimlerin­e katılıp katılmayac­ağı konusunda bilgi vermesi gerektiğin­in altını çizerek “12 Nisan Brexit için uçurumun eşiği. Bu tarih öncesinde İngiltere anlaşmalı ayrılık, anlaşmasız ayrılık, uzun erteleme ya da Brexit’i iptal etmeyi seçebilir” diye konuştu.

Tusk, şunları kaydetti: “Brexit’i uzun süre ertelemeye açık olmalıyız. Brexit’in iptali için dilekçeye imza atan 6 milyona, yürüyüşe katılan bir milyona, yani Ab’de kalmak isteyen kişilere ihanet edemeyiz. Bu kişiler İngiliz Parlamento­su tarafından yeterince iyi temsil edilmedikl­erini düşünebili­rler. Ancak AP tarafından iyi temsil edildikler­ini hissetmeli­ler çünkü onlar Avrupalı.” (AA)

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye