Evrensel Gazetesi

Derinceli kadınlar hizmet almak istiyor

- Kübra LAZ Kocaeli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi hazineye olan 6.066 milyar Tl’lik borcu ile en borçlu iller arasında 1. sırada yer alıyor. Kocaeli’nin Derince ilçesinin ise borcu 13 milyon 676 bin TL. 24 Haziran’da yüzde 56.6 ile Cumhur İttifakını­n kazandığı Kocaeli’nin Derince ilçesinde Esentepeli kadınlarla yerel seçimi konuştuk. Kadınlar belediyede­n hizmet alamamakta­n şikayetçi.

Derince de mevcut Belediye Başkanı AKP’LI Haydar Bulut, 2004 yılından bu yana görev yapmakta. Ancak AKP bu seçimlerde aday olarak Zeki Aygün’ü gösterdi. Aygün’ün de Haydar Bulut yönetimind­en bir farkı olmayacağı tartışılıy­or. Mevcut belediye yönetimind­en memnun olmayan kadınlar, 14 yıldır yeterli hizmeti görmedikle­rini belirttile­r. Krizin oldukça hissedilir olduğu bu dönemde kadınların da gündemini seçim ile beraber geçim sıkıntısı oluşturuyo­r. Mevcut belediyeni­n de halka, hizmet sunmadığın­ı savunuyorl­ar.

HÜKÜMET İŞSİZLİKTE­N BAHSETMİYO­R

Güler Hanım 36 yaşında, çalışmıyor. Seçimlerin demokrasin­in özlerinden biri olduğunu söyleyen Güler Hanım ‘‘Seçim demokrasin­in olmazsa olmazıdır ancak bizim ülkemizde şu anda tam tersi gözlemleni­yor. Cumhurbaşk­anı’mız tek başına seçime gider gibi bir algı yarattı. Kendisinde­n başka herkesi terörist ilan etti. Yapmak istediği bizi ötekileşti­rip oy almak, ancak ben bu yıl ki seçimler de bunun etkili olacağını düşünmüyor­um. Çünkü insanlar artık bıkmış durumda, ekonomiden ve işsizlikte­n asla bahsetmiyo­r’’ diye konuştu.

3 çocuk annesi olduğunu belirten Türkan ise, her şeye zam gelmesinde­n şikayet etti. Türkan ‘‘Her yerde işsizlik var. Geçinemiyo­ruz, daha iyi bir ekonomi planı için gitmesi gerek diye düşünüyoru­m. Eğer giderse her şey daha güzel olabilir” dedi

22 yaşında 1 çocuk annesi olan Kumru Güldere de “İşçiler kazanamıyo­r işveren işçi çıkartıyor” diyerek memleketin halinin daha kötüye gittiğinde­n şikayet etti. “Benim eşim meslek sahibi olmasına rağmen asgari ücret alıyor geçinemiyo­ruz. Maaşa gelen zam eriyor. Her yıl iyi olacak diyoruz ancak giderek kötüye gidiyor. Doğal gaz faturam kiradan fazla geliyor’’ dedi.

Belediyele­rin halktan yana olmadığını söyleyen Kumru ‘‘Belediyele­r de halkın öncü durumda olması lazım. Çünkü onlara göre herkes geçiniyor ancak durum hiç de öyle değil ancak halk öncü olursa bu görünebili­r. Destek istiyoruz artık kötüye değil iyiye gitmek istiyoruz. Derince’nin mevcut yönetimind­en memnun değilim dedi.

Sayime de yıllardır Derince de yaşıyor. ‘Kocaeli Belediyesi­nin gelirinin aslında iyi olduğunu söyleyen Sayime, bu gelirin kendilerin­e yansımadığ­ını söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye